Čtvrtek, 18. dubna 2024

Seminář nejen o dotacích Zelená úsporám

Seminář nejen o dotacích Zelená úsporám

Dotační program "Zelená úsporám" určený pro české domácnosti na podporu obnovitelných zdrojů energií, snižování tepelných ztrát domů aj. doznal od svého spuštění v dubnu tohoto roku již řady změn. Další úprava, která vstoupila v platnost již 17. srpna 2009, tentokrát přináší zcela nová pravidla. Státní fond životního prostředí (SFŽP) ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí (MŽP) "vyslyšel stížnosti obyvatel na příliš přísná kritéria programu" a pro získání dotací přijal mírnější podmínky. Mezi jinými otevřel dotační program i pro majitele bytů v panelových domech.

Pro lepší orientaci v nových podmínkách programu, ale i v problematice obnovitelných zdrojů energií a výstavby energeticky úsporných domů se dne 27.8.2009 skuteční v rámci výstavy Země živitelka seminář "Dotace na zateplení, zdroje tepla a pasivní domy - aktuální informace a konkrétní příklady realizací z Jihočeského kraje a Horního Rakouska". Seminář se bude konat od 9:00 do 13:00 hod. v pavilonu Z v areálu výstaviště České Budějovice.

Účastníci budou mít možnost vyslechnout aktuální zprávy o změnách programu "Zelená úsporám" přímo od zástupců SFŽP, ale také praktické zkušenosti z instalací tepelného čerpadla, kotle na biomasu nebo solárních kolektorů. Posluchači se dále dozví o správném způsobu zateplování rodinného domu a budou moci porovnat zkušenosti s výstavbou pasivních domů a s rozdělováním dotací u nás a v Horním Rakousku.

Účast na semináři je bezplatná, organizátor semináře vybírá pouze vložné, ze kterého bude uhrazené pohoštění pro účastníky semináře. Zájemci o účast na tomto semináři se mohou přihlásit v kanceláři Energy Centre České Budějovice, nám. Př. Otakara II. 87/25, 37001 České Budějovice, 387 312 580 nebo prostřednictvím emailové pošty na adresu alice@eccb.cz. Bližší informace i s přihláškou lze nalézt na www.eccb.cz.

Organizátorem semináře, který se koná za finančního přispění Jihočeského kraje, je Energy Centre České Budějovice ve spolupráci se sdružením O. Ö. Energiesparverband a Výstavištěm České Budějovice, a. s.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů