Pátek, 19. dubna 2024

Dráhu oddělí od obce protihluková stěna

Dráhu oddělí od obce protihluková stěna

Vážany nad Litavou - Potíže s nákladními auty vozící hromady hlíny na motokrosovou dráhu v katastru Vážan nad Litavou přes obec už místní netrápí. Teď ovšem mají nový problém spojený s areálem motokrosářů. Hluk a prach.

Aby i tyto potíže zmizely, plánuje tam stavebník nechat vybudovat protihlukovou stěnu.

S klasickou betonovou či skleněnou se tam však lidé nesetkají. "Půjde o hliněný, asi deset metrů vysoký val osázený stromy a keři. Nejenže tedy nebude z motokrosové dráhy slyšet nepříliš příjemný zvuk motorů, ale stěna bude zadržovat také prach," informoval starosta Vážan nad Litavou Josef Hloužek.

Potíže s prachem podle něj nejsou tak výrazné jako ty s hlukem. "Když motokrosáři trénují, zřejmě hlínu nekropí. Při závodech je to jiné. Každopádně hluk se odtamtud ozývá velmi často. Chceme, aby tam stěna stála co nejdřív," uvedl Hloužek.

V současné době stavebník čeká na některá rozhodnutí slavkovského stavebního úřadu. Potom by se podle starosty měli dělníci pustit do stavby. "Jedna protihluková stěna už tady stála, ale nevydržela. Nová snad bude pevnější," doufá Hloužek.

Vyškovský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů