Čtvrtek, 18. dubna 2024

Hledají se poradci pro dotaci Zelená úsporám

Hledají se poradci pro dotaci Zelená úsporám

Státní fond životního prostředí hodlá rozšířit počet informačních a poradenských služeb stávajících poraden a poradenských míst a informačních center o problematiku programu Zelená úsporám.

Vyplývá to ze zvláštní výzvy, kterou fond vyhlásil 01.09.2009, a vyzval tak k předkládání žádostí o dotace na poradenství k programu Zelená úsporám.

Podporováno je podle internetových stránek SFŽP:

  • Rozšíření nabídky informačních a poradenských služeb stávajících poraden a poradenských míst a informačních center o problematiku programu Zelená úsporám.
  • Bezplatné poradenství pro žadatele o podporu na kotle na biomasu, tepelná čerpadla, solární systémy a na úspory energie ve stávající síti environmentálních poraden, místních akčních skupin.
  • Iniciace a podpora nových projektů a projektových záměrů v malých obcích a sídlech (s využitím zkušeností a metody LEADER).
  • Poradenství pro investory nové výstavby a rekonstrukcí v pasivním energetickém standardu a v památkově chráněných objektech nebo památkově cenných oblastech.
  • Podpora komplexního poradenství a informování veřejnosti a to v kontextu problematiky ochrany klimatu, životního prostředí, OZE a udržitelné energetiky.
  • Aktivní vyhledávání a oslovování cílových skupin programu Zelená úsporám.


Výzva je určena právnickým osobám založeným k nepodnikatelským účelům. Šanci mají zejména environmentální a občanské poradny, MAS, stavovské organizace apod. Uzávěrku SFŽP stanovil k 29.09.2009 a alokoval rozpočet 30 mil. Kč.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů