Čtvrtek, 25. dubna 2024

Vlasy obarvené přírodou

Vlasy obarvené přírodou
Spoustu žen těší výstřednost a odlišnost. Originálně se můžete chovat, oblékat, česat nebo třeba líčit. Málokdo už ale ví, že si lze neobvyklým způsobem také obarvit vlasy. Vstupte s dnešním článkem do tajemství domácího barvení.

Přírodní barviva

Mezi běžné záležitosti všech žen patří také návštěva u kadeřníka. Existují ale mezi námi takové parádnice, které nedají dopustit na domácí vlasovou péči. Barvit si kštici v domácím prostředí v příjemné společnosti kamarádky není nic neobvyklého. Tohoto procesu často využívají zejména ty ženy, které sice nemohou prosedět půl odpoledne v kadeřnickém křesle, ale rády o sebe alespoň v rámci možností dbají. Experimentátorky si tak snadno mohou připravit směs z přírodních barviv, jíž vytvoří odstín vlasů přesně podle vlastních představ.
Jedná se především o známé byliny. Patří k nim například ořešák královský, červené slupky z cibule, hena, kurkuma, rebarbora nebo mnohoúčelový heřmánek. Pokud se opravdu cítíte na přírodní barvení, pak jistě využijete pár zaručených a osvědčených návodů.

Bylinné návody pro vaše vlasy

Možná si budete chvilku připadat jako čarodějnice, ale věřte, že výsledek bude stát skutečně zato. Pokud půjde vše podle plánu, své okolí určitě překvapíte krásnými vlasy.

1. Svařte 30g slupek z červené cibule ve 200 ml vody. Poté hotový odvar slijte a přidejte 5g glycerinu, který seženete v každé lékárně. Denně si touto směsí natírejte vlasy až do požadovaného odstínu. Nejvíce se tato směs hodí pro mastné vlasy.
2. Hena patří k nejstarším orientálním a navíc dodnes často používaným dekorativním prostředkům na barvení vlasů, vousů, řas, nehtů. Nejznámější je však z tetování. Získává se přidáním vápenného mléka a poskytuje tak červenorezavou barvu. Přidá-li se ještě modré indigo, vznikne hnědý až černý odstín.
3. Oddenky kurkumy (alias indický šafrán či žlutý zázvor) obsahují speciální barvivo, které výrobci kosmetických produktů přidávají do líčidel i do barev na vlasy.
4. Odvar z rebarbory poskytuje červenou barvu. K zesvětlení pak použijte odvar z heřmánku.

http://www.extrakrasa.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů