Čtvrtek, 28. března 2024

Nový díl pořadu Zázraky přírody v sobotu na ČT

Nový díl pořadu Zázraky přírody v sobotu na ČT
Premiérový díl oblíbeného naučně zábavného pořadu Zázraky přírody uvede Česká televize už tuto sobotu 5. září na ČT1 od 20:00 hodin. Pátým dílem zábavné show, kde je největší hvězdou příroda sama, opět provedou ostřílení moderátoři Maroš Kramár a Vladimír Kořen.

Na záludné soutěžní otázky budou tentokrát odpovídat zpěvačka Yvonne Přenosilová, moderátorka Nora Fridrichová, rozhlasový moderátor Jan Pokorný a herec Bohumil Klepl.

V novém pokračování se například dozvíte, jak chrání zebru její pruhy před nepřítelem v divoké přírodě, podle čeho mění chameleon svou barvu, nebo jak dlouho trvá březost královny zvířat – lvice.

Stejně jako v minulých dílech i tentokrát podstoupí Vladimír Kořen zajímavý experiment na svém vlastním těle. Pokusí se nespat celých 48 hodin. Na speciálních zátěžových testech, které Vladimír podstoupil před a těsně po pokusu se následně ukáže, jak reaguje tělo člověka na nespavost.

V rámci dvoudenního časového intervalu si kromě své vlastní práce Vladimír vyzkoušel roli pekaře na noční službě v pekárně nebo dopolední směnu jako popelář na popelářském voze. Zkusil také po čtyřiceti osmi hodinách bdělosti přímo ve studiu přečíst zprávy.

Více informací: www.ceskatelevize.cz


Ladislav Šticha, Tiskový mluvčí ČT
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů