Pátek, 26. dubna 2024

Nejekologičtější automobilka světa? BMW

Nejekologičtější automobilka světa? BMW

Mnichovský výrobce dominuje podle žebříčku Dow Jones Sustainability Index automobilovému sektoru, pokud jde o udržitelný rozvoj. BMW se triumf podařilo dosáhnout již popáté v řadě.

Index sestavovaný curyšskou společností SAM Group ve spolupráci s indexy Dow Jones a STOXX hodnotí od roku 1999 firmy na základě jejich přístupu k životnímu prostředí. V potaz se bere jak vývoj nových ekologicky šetrných vozů, tak výrobní procesy nebo vztah k recyklaci aut.

BMW v minulosti zavedlo do většiny svých vozů takzvaný stop-start systém spolu s rekuperačními brzdami. Na blížícím se autosalonu ve Frankfurtu představí své první hybridní verze modelů X6 a řady 7 a také koncept ekologicky šetrného sportovního vozu s názvem Vision. Ten pohání třívalcový turbodiesely spolu se dvěma elektromotory. Auto je však možné rovněž dobíjet ze zásuvky. Mnichovský výrobce zároveň pracuje na projektu malého elektrického vozu do města.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů