Pátek, 29. března 2024

Na Den bez aut zaplní ulice Ostravy cyklisté

Na Den bez aut zaplní ulice Ostravy cyklisté

V úterý 22. září proběhne v Ostravě cyklojízda, která se koná u příležitosti Evropského týdne mobility a Dne bez aut. Nejedná se o cyklistický závod, ale o společnou hromadnou jízdu na kole městem pro širokou veřejnost. Pokud vyjde pěkné počasí, očekávají organizátoři účast až stovky cyklistů. "Akce je určena všem lidem, kteří někdy sednou na kolo a chtějí vyjádřit podporu cyklistické dopravě v Ostravě" uvedl zástupce Ostravských kolařů Pavel Matějka.

Při příležitosti Dne bez aut se již tradičně zaplní ulice mnoha evropských měst jízdními koly všech typů i netradičními bezmotorovými dopravními prostředky. Sraz účastníků cyklojízdy Ostravou je v 17 hodin na Prokešově náměstí před Novou radnicí, nebo mohou cyklisté přijet společně již z jednotlivých častí Ostravy (časy a místa odjezdu z jednotlivých části bude možné nalézt na www.ostravounakole.cz)

Na náměstí budou mít cyklisté možnost vyrobit si vlastní transparent na kolo, přičemž nejvtipnější výtvory budou oceněny. Zde také budou sepsány připomínky ke stavu cyklistické infrastruktury v Ostravě, které zástupci Ostravských kolařů předají vedení města. Po té se pestrý peloton cyklistů vydá na společnou projížďku do ostravských ulic.

Tempo a délku trasy zvládnou i děti a netrénovaní cyklisté. Délka trasy měří asi 5 kilometrů, což je vzdálenost průměrné cesty autem po městě. Organizátoři cyklistům připomínají aby pamatovali na povinnou výbavu jízdního kola. Účastníci by neměli především zapomenout osvětlení a mladiství účastníci také helmu.

Více informací o cyklojízdě:

Pavel Matějka

Tel. 604 569 747

Miroslav Vyka

Tel:725 610 018

e-mail:cyklojizdy@seznam.cz

Cyklojízdy v Ostravě

www.ostravounakole.cz

Cyklojízdy v ČR

www.cyklojizdy.cz

Evropský týden mobility a Den bez aut v ČR

www.mzp.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů