Čtvrtek, 18. dubna 2024

Co přinese frankfurtský autosalon

Co přinese frankfurtský autosalon

Značka Hyundai, která je se závodem v Nošovicích další tuzemskou automobilkou, bude ve Frankfurtu lákat klienty na model ix35, nahrazující dosavadní SUV Hyundai Tucson. Nový vůz se má vyrábět v závodě Kia v Žilině na Slovensku.

S nízkou spotřebou se ve Frankfurtu představí i Opel Astra, který převzal některé prvky z luxusního modelu Opel Insignia, i elektrický Opel Ampera s nabíjením ze zástrčky, což je německá verze vozu Chevrolet Volt.

Elektrický vůz, který se má již v příštím roce dostat na trh, představí francouzská značka Peugeot. Model Peugeot iOn, vyvinutý ve spolupráci s Mitsubishi Motors Corporation, je svým dojezdem 130 kilometrů určen pro městský provoz. Nulové škodlivé emise a rychlé dobíjení baterií jsou hlavní přednosti francouzského elektrovozu.

Z koncepčního vozu iosisMAX, představeného letos na jaře v Ženevě, vychází i americká novinka Ford C-MAX. Nový model zdůrazňuje, že současný vývoj automobilů není jen o spotřebě a emisích, ale že rozhodujícím prodejním atributem je i estetika. Budoucí zákazníky chce Ford zaujmout takzvaným kinetickým designem.

Ve Frankfurtu bude Škodovka lákat i na octavie jezdící na plyn, jde o příspěvek Škody Auto k ochraně životního prostředí.

více na www.ihned.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů