Středa, 24. dubna 2024

Zelená úsporám 2.0, další neúspěch na obzoru

Zelená úsporám 2.0, další neúspěch na obzoru

Protože sleduji vývoj programu Zelená úsporám (1, 2) už delší dobu, zaujala mne zpráva TV Prima, že lidé nemají zájem ani o upravenou variantu.

Bohužel pro Bursíka, drobní stavebníci nejsou prostě Ředitelství silnic a dálnic, umí počítat a hájí svůj zájem. Nikdo nemá chuť kupovat si se stavebním materiálem i značku, která přidá na ceně desítky procent. Ale nejzávažnější je, že programu stojí v cestě (po likvidaci velkých českých firem) nejsilnější ekonomická skupina ve státě. Nazývám ji řemeslnicko-kutilská mafie, síla, která udělala z českého socialismu, na rozdíl od toho Ruského, systém k přežití a dnes pomáhá v drobném stavitelství těm méně majetným. Máte-li co nabídnout do barterového obchodu, je vám jedno, jestli je zrovna komunismus nebo mafiánský kapitalismus, nezlomí vás.

Státě, který se rozhodl zdaňovat hlavně zaměstnaneckou práci se nemůže divit, že na soukromé úrovni převažuje šedá až černá ekonomika, sousedská či kamarádská výpomoc nebo třeba jen to hloupé kutilství.

Vláda bude mít velký problém těchto 10 GKč udat, jsou to peníze pro většinu lidí příliš drahé. Jsem zvědav, jestli vláda zpracuje ještě verzi 3.0, nebo záležitost odpíská.

Zdroj: http://nautilus.bloguje.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů