Pátek, 26. dubna 2024

Zeleně s 3M Česko

Zeleně s 3M Česko

Společnost 3M Česko společně s organizací Hnutí Brontosaurus podporují zelenější Česko. Z každého výrobku šetrného k přírodě z řady Scotch a Post-it, který si zákazníci zakoupí v době od října do prosince letošního roku, totiž poputuje část zisku na konto Hnutí Brontosaurus.

Hnutí Brontosaurus již tradičně několik let aktivně přispívá k údržbě a obnově zeleně v naší krajině a společnost 3M inovuje své výrobky tak, aby byly co nejšetrnější k přírodě. Jedná se zejména o výrobky z řady Scotch a Post-it, které jsou vyrobeny pouze z recyklovaných materiálů. Právě recyklované bločky Post-it obdrželo od Ministerstva životního prostředí certifikát Ekologicky šetrný výrobek.

Část zisku z každého výrobku šetrného k přírodě z řady Scotch a Post-it, zakoupeného v době od října do prosince letošního roku, připadne na konto Hnutí Brontosaurus. Z příspěvku zákazníků bude podpořen například projekt budování ekozahrady v Centru ekologické výchovy Dúbrava, obnova starých zaniklých sadů v Rychlebských horách či dosadba Pečínských alejí v Orlických horách.

  „Podpora mladých lidí při jejich dobrovolnické práci pro životní prostředí má mnohonásobný význam. V prvé řadě za jejich akcemi zůstanou vysázeny aleje, vyčištěné lesy, opravené studánky i zdravější krajina. Ale to není zdaleka vše. Mladí lidé získají prostřednictvím  výsledků své práce také dobrý pocit, že péče o naše přírodní dědictví  má smysl. A díky tomu, že jejich projekty a akce byly takto podpořeny zjistí, že ve svém snažení o lepší životní prostředí nejsou sami“, říká Dalimil Toman, vedoucí kanceláře Hnutí Brontosaurus.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů