Úterý, 16. dubna 2024

Chrysler se dal na ekologii, ruší papírové manuály

Chrysler se dal na ekologii, ruší papírové manuály

Americké automobilky byly vždy považovány za symbol bezohledných spalovačů benzinu, kterým je nějaké životní prostředí lhostejné. A vida - je to právě americký Chrysler, který přišel s revoluční myšlenkou. Do nových aut přestane dodávat tištěné manuály. Místo nich přidá jen instruktážní DVD disk, kde najde zákazník všechno důležité.

Chrysler chce šetřit životní prostředí, proto k novým autům přestane dodávat objemné mnohasetstránkové manuály. Ročně by se tak mělo ušetřit asi 930 tun papíru, což odpovídá množství 20 000 živých vzrostlých stromů.

Místo toho dodá výrobce instruktážní DVD nosič, a to už do všech nových aut Chrysler, Dodge a Jeep v modelovém roce 2010. Toto DVD bude obsahovat všechny informace, které skýtá tištěný návod. Ty budou navíc doplněny o návody v podobě videa, jak měnit žárovku nebo jak opravit pneumatiku.

Papírový návod sice Chrysler dodá také, ale jen ve zkrácené osmdesátistránkové podobě, navíc tištěný na recyklovaném papíře. Pokud bude zákazník stát o klasický tištěný návod, bude si ho moci objednat u dealera za poplatek.

Tento způsob šetření životního prostředí považujeme za velmi rozumný. Zajímavé je, že to automobilce ani nemusela nařizovat Evropská unie.

http://www.zavolantem.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů