Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ve vyhozených barelech bylo staré hnojivo

Ve vyhozených barelech bylo staré hnojivo

K nálezu dvou sudů s neznámou látkou dnes hasiči vyjížděli k silnici v okolí Ivančic na Brněnsku.

Výskyt dvou sudů pohozených u polní cesty pod železničním mostem přes silnici z Ivančic do Moravských Bránic oznámili hasičům v 6.59 hodin policisté. Na místo vyjela jednotka ze stanice v Ivančicích a tým chemiků z laboratoře školícího střediska HZS Jihomoravského kraje v Tišnově. O nálezu byli informováni také pracovníci odboru životního prostředí Městského úřadu v Ivančicích.

Okolí polní cesty hasiči prozkoumali v dýchacích přístrojích a našli dva plné plastové čtyřicetilitrové barely. Nádoby byly uzavřené, únik obsahu nebyl zjištěn. Podle etikety na jednom z barelů měly nádoby obsahovat kapalné listové hnojivo s prošlou dobou použitelnosti.

Chemici HZS z barelů odebrali vzorky a hasiči nádoby po dohodě s pracovníky Městského úřadu v Ivančicích odvezli na požární stanici s tím, že po identifikaci obsahu úřad zajistí ekologickou likvidaci barelů. Analýza odebraných vzorků v chemické laboratoři HZS v Tišnově potvrdila, že oba vyhozené barely skutečně obsahovaly staré kapalné hnojivo.

Info: HZS Jihomoravského kraje

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů