Středa, 24. dubna 2024

Chotíkovští nejčastěji hasí skládku

Chotíkovští nejčastěji hasí skládku

Chotíkov - Sbor dobrovolných hasičů z Chotíkova má zhruba 180 členů a je jednou z nejaktivnějších složek v obci. Pořádá třeba masopust zakončený maškarním plesem, čtyřikrát ročně další bály, maškarní pro děti, zaštiťují i pálení čarodějnic a se svazem žen rozloučení s prázdninami.

Chotíkovští hasiči se věnují hlavně požárnímu sportu. Jedenkrát ročně pořádají závody a jezdí na soutěže v rámci hasičského okrsku Ledce a na Západočeskou hasičskou ligu. Nejmladší generace hasičů také nezahálí. "Máme dvě družstva dětí - mladší i starší, které se zúčastňují hry Plamen," říká jednatel SDH Chotíkov Martin Haken s tím, že děti mají každý rok pětidenní soustředění na Šumavě. Kromě probírání teorie se tu samozřejmě věnují i zimním radovánkám.

Aby se mohli chotíkovští hasiči věnovat sportu naplno a dosahovali co nejlepších výsledků, dali si před třemi lety dohromady výkonnější požární stříkačku. Pořídili si i nové hadice a další vybavení. Zázemím se stalo cvičiště, které si hasiči svépomocí a s finanční podporou obce zvelebili. A jejich úsilí se vyplatilo. Chotíkovští dosahují v požárním sportu velmi slušných výsledků. Například letos ženské družstvo vyhrálo okrskovou ligu a muži v ní skončili na druhém místě.

Zdroj:Plzeňský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů