Pátek, 26. dubna 2024

Otrokovice otevřely cyklostezku podél vodní cesty Baťův kanál

Otrokovice otevřely cyklostezku podél vodní cesty Baťův kanál

Otrokovice na Zlínsku tento týden otevřely téměř tříkilometrový úsek cyklostezky podél historické vodní cesty Baťův kanál. Trasa od Moravní lávky kolem přístaviště výletních lodí a dále po levém boku řeky Moravy vede až do Napajedel. Odtud navazuje na další budovaný úsek.

Projekt přišel na 18,7 milionu korun, z toho téměř 11 milionů město získalo z evropských fondů a téměř dva miliony ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

"Otevřením cyklostezky se zde otevírá velký prostor pro rozšíření volnočasových aktivit. Pevně věříme, že naši cyklostezku budou navštěvovat i občané z okolních obcí. Také si od toho slibujeme přilákání dalších návštěvníků do Otrokovic," řekla dnes ČTK mluvčí radnice Lenka Krupková.

Otrokovická stezka je součástí rozsáhlého projektu Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu. V konečné fázi bude mít délku 45 kilometrů, spojí Uherský Ostroh s Kroměříží. Po jejím dobudování na ni bude svedena nadregionální trasa nazvaná Moravská stezka.

"Celý projekt je naplánovaný do roku 2011. Je však otázkou, jak to bude se získáním finanční podpory z Regionálního operačního programu, kde máme signály, že na cyklostezky se již peníze uvolňovat nebudou," řekla ČTK otrokovická starosta Radoslava Matuszková.

Unikátní vodní cesta Baťův kanál, jež vede z Otrokovic do Rohatce, dříve sloužila k přepravě lignitu z jižní Moravy do Baťových závodů. Je obnovená v celé své původní délce. Připravuje se její prodloužení do Hodonína a Kroměříže.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů