Čtvrtek, 28. března 2024

12. ročník veletrhu Střechy Praha poradí, jak šetřit nejen peníze, ale i životní prostředí

12. ročník veletrhu Střechy Praha poradí, jak šetřit nejen peníze, ale i životní prostředí

Šetrnost k životnímu prostředí, úspora energií a samozřejmě i financí - to je hlavní motto již 12. ročníku veletrhu Střechy Praha. Ačkoliv se obchodní partneři, vystavovatelé a další příznivci "střechařského" cechu setkají na pražském Výstavišti až v lednu, přípravy na veletrh Střechy Praha jsou již v plném proudu. V současné době se sestavuje doprovodný program, o kterém však lze už v těchto chvílích říci, že bude opravdu pestrý. Jelikož se na veletrhu objeví již pošesté výstava Úspory energií a obnovitelné zdroje, ponese se i většina přednášek ve stejném duchu.

Odborníci ze Stavební fakulty Českého vysokého učení technického v Praze chystají řadu seminářů a přednášek týkajících se nízkoenergetického stavebnictví. Další vynikající specialisté z tohoto oboru nabídnou odborníkům poradenství ohledně zateplování novostaveb, popřípadě i rekonstrukcí starších rodinných či bytových domů. Nejen širokou veřejnost jistě zaujmou přednášky věnující se programu Zelená úsporám. Špičkoví odborníci se zaměří na různá opatření, které povedou k úspoře energií a k využití obnovitelných zdrojů v bytových a rodinných domech, poradí, jak správně zažádat o dotace a zároveň zhodnotí dosavadní průběh a efektivitu tohoto relativně nového vládního programu.

Nedílnou součástí veletrhu jsou samozřejmě tradiční střechařská témata a dřevostavby, která mají na veletrhu své místo již od samotného začátku. Těm se rovněž budou věnovat odborníci se Stavební fakulty ČVUT a mnoho dalších uznávaných specialistů z oboru. Některé přednášky povedou i samotní studenti Stavební fakulty, kteří jistě svým novým a nápaditým pohledem na problematiku týkající se střech mohou inspirovat nejen odborníky, ale i laickou veřejnost.

Ani na 12. ročníku veletrhu nebudou chybět prestižní soutěže. Stejně jako minulý rok budou moci návštěvníci hodnotit nejpoutavější expozici. Vystavovatelé si pak mohou z veletrhu odnést titul za nejlepší vystavovaný exponát v soutěži Zlatá taška, anebo získat ocenění za nejlepší kovovou střechu a její detail v soutěži MetalStar 2009, kterou podporuje i Cech klempířů, pokrývačů a tesařů ČR.

I přesto, že první výhodný termín uzávěrky přihlášek je již za námi, můžete své přihlášky posílat i nadále. Přihlášku k účasti na 12. ročníku veletrhu Střechy Praha a na 6. ročníku výstavy Úspora energií a obnovitelné zdroje najdete na našich stránkách www.strechy-praha.cz v sekci pro vystavovatele.

Těšíme se na viděnou s Vámi na 12. ročníku veletrhu Střechy Praha a na 6. ročníku výstavy Úspory energií a obnovitelné zdroje, které proběhnou 28. - 30. 1. 2010 v Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze - Holešovicích.

Více informací a veškeré novinky naleznete na našich internetových stránkách www.strechy-praha.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů