Pátek, 19. dubna 2024

Skládka odpadů pro Jihlavu nestačí, musí se rozšířit

Skládka odpadů pro Jihlavu nestačí, musí se rozšířit

Skládka komunálních odpadů v Jihlavě-Henčově už přestává stačit potřebám Jihlavy a okolí. Služby Města Jihlavy, které ji provozují, proto začaly s jejím rozšiřováním.

"Současná kapacita skládky umožňuje ještě uložit 25 tisíc tun odpadu, což znamená, že budeme moci ukládat odpad ještě zhruba osm měsíců. Odborná firma proto zahájila výstavbu dvou dalších etap, což nám zajistí možnost ukládání odpadů po dobu dalších čtyř let," uvedl mluvčí společnosti Martin Málek.

Projekt rozšíření skládky, která má za sebou pět etap rozšíření, počítá s výstavbou dalších dvou etap a pak závěrečné. "Za výstavbu dvou částí skládky zaplatí společnost celkem 15,2 milionu korun. Přípravné práce začaly koncem září a do 30. listopadu bude zhotovena zabezpečená skládka komunálních odpadů, která splňuje nejpřísnější požadavky na ochranu životního prostředí," uvedl mluvčí.

Výstavba poslední etapy skládky proběhne podle aktuální potřeby v dalších letech. Rozšířením skládky ve všech třech etapách získají SMJ možnost uložit 300 tisíc tun odpadů, což je dostačující pro dalších asi osm let. Zatím bylo navezeno na skládku komunálního odpadu v Jihlavě v pěti etapách 285 tisíc tun odpadů.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů