Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Kimberly-Clark zvolila jako vítěze tendru na dodavatele služeb v oblasti korporátního PR po celé Evropě Burson-Marsteller. Úkolem agentury bude zlepšovat reputaci americké firmy v celém regionu. Je co napravovat, několik posledních let se totiž do Kimberly-Clark výrazně opírala organizace Greenpeace za její přístup k životnímu prostředí. Kimberly Clark EMEA potvrdila, že bude i nadále spolupracovat s Mandate, která má na starosti spotřebitelské PR značek Andrex a Kleenex.

Velký zájem kolemjdoucích na viscomu 2009 vzbuzoval stánek obalený "závěsem" z LED diod. Světelná stěna s názvem curveLED může fungovat nejen jako světelný zdroj s proměnlivými barvami, ale také jako monitor pro zobrazování počítačové grafiky. Systém curveLED tvoří moduly s provazci LED diod - celé se to podobá obrovitému korálkovému závěsu naditému pokročilou technologií. Zblízka curveLED příliš neohromí, z větší vzdálenosti však ano.

Když zhruba před rokem představila firma HP svůj velkoformátový tiskový stroj pracující s latexovými inkousty, vzbudilo to velký zájem. Latexová technologie totiž umožnila tisknout například billboardy ve vynikající kvalitě a navíc ekologicky bez škodlivých rozpouštědel a dalších těkavých látek. Na posledním veletrhu viscom 2009 HP latexovou technologii prezentovalo znova - tentokrát v menším stroji určeném hlavně pro grafická studia. Stroj HP L25500 potiskne širokou škálu materiálů od papírů, přes folie až po textil a - stručně řečeno - nesmrdí. To je v oboru velkoformátového tisku větší výhoda, než by se mohlo na první pohled znát.

Na podzim plánuje zahájení provozu AquaRelax v Dolním Kubíně, v září měli zájemci možnost absolvovat jedinečnou prohlídku prostorů nového aquaparku. Aquapark bude využívat ohřívanou vodu z ekologických zdrojů - z městského teplovodu na biomasu, solárních kolektorů a rekuperací zbytkového tepla ze vzduchotechniky.

Britská společnost BTR Limited dostala pokutu 10 000 liber (asi 280 000 korun) za nelegální export odpadních pneumatik do Vietnamu. Společnost se měla pokusit vypravit jeden čtyřicetistopý kontejner naložený použitými pneumatikami. Kontejner patřil malajské přepravní společnosti a měl zamířit do Vietnamu. Firma se bránila tím, že pneumatiky měly být použity pro stavbu silnic. Export za takovýmto účelem ale britská legislativa zakazuje - do Vietnamu se mohou použité pneumatiky vyvážet jen v případě, že jsou určeny ještě k dalšímu použití na automobilech.

VSETÍN - Zlínská správa Ředitelství silnic a dálnic ČR zahájí v nejbližších dnech výměnu oken za protihluková u vybraných domů ve vsetínské místní části Rokytnice. Místostarosta Jaromír Kudlík (nezávislý) agentuře Mediafax sdělil, že jde o domy, kde hladina hluku překročila hygienou stanovené limity.
Hluk v domech způsobuje provoz na sousedící silnici I/69. V pondělí v 15 hodin se na vsetínské radnici uskuteční schůzka majitelů dotčených nemovitostí se zástupci zhotovitelské firmy, města Vsetína a majitele komunikace, na níž se budou domlouvat konkrétní termíny.
"Na základě provedených měření se výměna oken bude týkat 56 domů," upřesnil Kudlík. Celá akce si podle ředitele zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic ČR Karla Chudárka vyžádá deset milionů korun.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů