Úterý, 23. dubna 2024

Hlíva ústřičná-zázrak přírody

Hlíva ústřičná-zázrak přírody

Zázraků a pokladů je v naší přírodě bezpočet. Tím myslím hlavně byliny, keře a stromy. Málo kdo však ví, že velká léčivá síla se ukrývá i v celé pleádě hub.

Hlíva ústřičná-Poklad z přírody

"Mezi nejléčivější druh houby se řadí hlíva ústřičná. Tato houba, mnohými ještě donedávna považována jen za jakousi lahůdku, je podle nejnovějších výzkumů zařazena mezi poklady přírody." Hlíva ústřičná je cizopasná houba, která vyrůstá na kmenech, pařezech listnatých stromů. Od nich si bere všechny látky, které potřebuje ke svému životu, protože právě stromy obsahují celou řadu organických minerálních látek.

Proč je tak léčivá?
Tato dřevokazná houba obsahuje unikátní kombinaci organismu prospěšných látek a to především proteinů, aminokyselin, sterolů, mastných kyselin, vitaminů skupiny B a také D, K, C a řadu stopových prvků jako draslík, železo, fosfor, selen, zinek, bór, měď, jód, chrom a vlákninu, která podporuje odchod toxických látek z těla. "Ale vůbec nejdůležitější složkou hlívy jsou glukany, konkrétně beta-1,3-D glukan." Tento imunodomodulátor výrazně zvyšuje oslabenou imunitu organismu a mimo jiné působí hlavně na bakteriální, virové a plísňové infekce, je účinnou prevencí nádorů a zlepšení metabolismu organismu, aktivuje slinivku břišní, a tak je výborný pro prevenci i léčbu cukrovky, snižuje cholesterol v krvi a upravuje krevní tlak, zklidňuje trávicí a vylučovací systém, regeneruje kloubní vystýlky a další jejich problémy a tlumí záněty, aktivně bojuje proti stresu a syndromu chronické únavy. Beta-glukan má také při léčbě zhoubných nádorů klíčovou roli, spouští celou řadu autoimunitních procesů, podporuje detoxikaci těla, při chemoterapii a ozařování chrání zdravé buňky, zlepšuje vstřebávání vitaminů do organismu, usnadňuje následnou rekonvalescenci.

Číňané znali účinky hlívy ústřičné již před staletími, podávali ji a podávají ještě dnes hlavně k posílení žilních stěn, strnulosti končetin a šlach. V Japonsku používají odvary z hlívy k redukci bujení rakoviny. Rusové zase izolovali z hlívy ústřičné účinné antibiotikum.

http://4models.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů