Úterý, 16. dubna 2024

Školáci ze Zlínska se mohou přihlásit do ekologické soutěže

Školáci ze Zlínska se mohou přihlásit do ekologické soutěže

Soutěž nazvanou SOS Planeta Země pořádá pro žáky 6. až 8. tříd základních škol na Zlínsku Moravská vodárenská. Třídní kolektivy se do klání mohou zapojit nejpozději do 2. listopadu.

Cílem soutěže, která se uskuteční výhradně přes internet, je hravou formou informovat o aktuálních ekologických tématech a podpořit tak environmentální výuku ve školách. Stejnou soutěž pořádá společnost také na Přerovsku a Olomoucku. "I když je soutěž určena pro děti ze Zlínska, přihlásit se mohou i třídy z jiných regionů," doplnila mluvčí společnosti Helena Koutná.

Soutěž vypukne první týden v listopadu a třídní kolektivy se budou na webových stránkách soutěže setkávat s řadou otázek a úkolů, přičemž každý týden bude věnován jiné oblasti - vodě, dopravě, energii či odpadům. Prostřednictvím otázek se budou děti postupně seznamovat s nebezpečími, kterým je naše životní prostředí vystaveno, a se způsoby, jakými mohou jako jednotlivci naší planetě pomoci. Celá soutěž potrvá čtyři týdny.

Hlavní cenou bude třídní výlet dle vlastního výběru, Moravská vodárenská na něj školákům přispěje částkou 10 tisíc korun. Vítězové navíc postoupí do národního kola. Ceny ale čekají na všechny třídy, které zdárně absolvují celou soutěž.

Společnost pořádá podobné soutěže pro školáky už od roku 2004. Loni se do internetového souboje zapojilo 29 třídních kolektivů ze 17 škol na Zlínsku, šlo celkem o 659 dětí.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů