Pátek, 19. dubna 2024

'Vodaři' a specialisté z České Republiky předávali know-how kolegům z Bosny a Hercegoviny.

'Vodaři' a specialisté z České Republiky předávali know-how kolegům z Bosny a Hercegoviny.

Ve středu 21.10.2009 proběhla v CENIA studijní návštěva 'vodních' expertů z Bosny a Hercegoviny, a to v rámci projektu WAREMA, který se zaměřuje na získání know-how a nejlepších praktik v managementu vodních zdrojů a posilování kapacit integrovaného reportingového systému o vodě a stavu životního prostředí v Bosně a Hercegovině.

Za Českou republiku se o zkušenosti podělili odborníci z Ministerstva životního prostředí, CENIA, české informační agentury pro životní prostředí, Českého hydrometeorologického ústavu, Vodních zdrojů a další experti ze soukromých firem prezentovali svoje znalosti, zkušenosti a projekty ze zahraničí i ČR. Delegaci Bosny a Hercegoviny tvořili představitelé Ministerstva pro vodní zdroje a turismus, Agentury pro vodu povodí Sávy a spoluorganizátoři akce z Regionálních Environmentálních Center BiH a ČR (REC).

Projekt WAREMA (Water Resources Management Capacity Building on Integrated Water Management in Bosnia and Herzegovina) je podporován neziskovou mezinárodní organizací REC (Regional Environmental Center for Central and Eastern Europe), založeného v roce 1990. Jeho hlavním cílem je napomáhat řešení enviromentálních problémů ve střední a východní Evropě, a to kooperací nevládních organizací, vlády i ekonomických subjektů, a také volnou výměnou informací a zapojením veřejnosti do rozhodovacích procesů o životním prostředí.

www.cenia.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů