Pátek, 29. března 2024

Kraj chce poslat děti sbírat odpadky, město nesouhlasí

Kraj chce poslat děti sbírat odpadky, město nesouhlasí

Pardubický magistrát si nepřeje, aby děti sbíraly odpadky. Radnice svým školám nedoporučí účast v ekologické soutěži, kterou na příští rok chystá Pardubický kraj. Ta totiž počítá s tím, že děti budou ve volném čase uklízet odhozené věci podél cest. Za nemístné to považuje náměstkyně primátora Štěpánka Fraňková, podle které tu jde hlavně o bezpečnost dětí při takové akci.

"Ten projekt je pro děti velice nebezpečný z hlediska bezpečnosti, z hlediska například poranění. Domníváme se, že Pardubice jako město mají fond ekologické výchovy, podporují spoustu projektů základních škol i mateřských škol. A v našem městě pro celý kraj velice dobře funguje ekopaleta, která se právě zabývá ekologickou výchovou, tříděním odpadu."

Pardubický kraj chápe ekologickou soutěž jako preventivní akci. Jejím cílem je upozornit veřejnost, že vyhazování plastových lahví či papírů z aut je nemorální. Vedení kraje přitom vylučuje, že by plánovaný projekt suploval práci krajské Správy a údržby silnic a šetřil tímto způsobem finanční prostředky. Uvedla to mluvčí kraje Magdalena Navrátilová.

Zdroj:Český rozhlas
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů