Pátek, 19. dubna 2024

Zachyťte objektivem znečištěné ovzduší na Ostravsku a vyhrajte!

Zachyťte objektivem znečištěné ovzduší na Ostravsku a vyhrajte!

OSTRAVA - Na listopad připravilo sdružení Arnika fotosoutěž nazvanou "Ostravská clona". Nejde ovšem jen o clonu fotografickou, ale o clonu tvořenou znečištěným ovzduším. "Podzim bývá na Ostravsku nejkritičtějším obdobím z hlediska kvality ovzduší. Jde o téma lidem z Ostravska velmi dobře, byť nechvalně známé. Soutěž o hodnotné ceny může být přitom příležitostí k trochu odlehčenému pohledu na tento problém. Nejlepší snímek zachycující příčiny či důsledky znečištěného ovzduší odměníme poukazem na fotografický kurz, fotomateriálem a krásnou publikací o fotografování," představuje soutěž Mgr. Vendula Krčmářová z ostravské pobočky Arniky.

Fotosoutěže se mohou zúčastnit všichni autoři bez omezení. Jedinou podmínkou je, aby se fotografie tematicky týkala znečištěného ovzduší v ostravském regionu. Každý přitom může přihlásit až 3 snímky. Soutěž probíhá do 20.listopadu a autoři mohou své fotografie posílat e-mailem s předmětem "fotosoutěž" na adresu ostrava@arnika.org.

Autor nejlepšího snímku se může těšit na hodnotný dárek - poukaz na fotografický kurz dle svého výběru, fotomateriál a krásnou publikaci o fotografování. Autoři snímků na 2. a 3. místě získají fotomateriál a knihu o fotografování. Hlavní cenu do soutěže věnoval Institut digitální fotografie.

Soutěž je součástí projektu Čistější ovzduší pro Ostravsko. "Cílem této kampaně je zlepšit neuspokojivý stav životního prostředí v tomto regionu, kde jsou často překračovány například imisní limity nebezpečného polétavého prachu. Zaměřujeme se přitom jak na činnost odpovědných úřadů, tak na osvětu občanů. Každý občan má totiž právo na příznivé životní prostředí," upozornila Vendula Krčmářová.

Fotosoutěž "Ostravská clona" není ojedinělou soutěží sdružení Arnika - v uplynulých měsících se mohli lidé zúčastnit například také čtyř kol fotosoutěže "Chemická bezpečnost občanů Evropy".

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů