Čtvrtek, 28. března 2024

Získejte originální olejomalbu gorilích mláďat nebo unikátní fotografie z pražské zoo i z africké přírody

Získejte originální olejomalbu gorilích mláďat nebo unikátní fotografie z pražské zoo i z africké přírody

Český rozhlas Online společně s aukčním portálem Aukro znovu připravil dobročinnou aukci. Její výtěžek bude věnován na účely, které přispějí k ochraně ohrožených goril nížinných ve střední Africe.

Přestože jsou gorily přísně chráněné, v Africe zůstává jejich maso součástí jídelníčku a ohrožen je také tropický deštný les, který obývají. Jednou z cest, jak to změnit, je vzdělávání africké veřejnosti a především dětí. Proto už byly v rámci projektu Odhalení do kamerunských škol distribuovány knihy gorilích pohádek s hlavní hrdinkou Mojou, anebo do rádií CD s těmito pohádkami. Podpořena byla však také záchranná stanice pro lidoopy v kamerunském Limbe, anebo projekt vzdělávající učitele severně od pralesů Dja.

Miroslav Bobek, autor projektu Odhalení, řekl: "Dobročinná aukce je jedním ze způsobů, jak se veřejnost může zapojit našich aktivit. Nyní plánujeme vydat a distribuovat knížku gorilích pohádek pro děti v Kongu-Brazzaville. Měla by v nich vyvolat zájem o přírodu a ukázat jim gorily jako úchvatné tvory mimořádně blízké člověku. Chceme také pořídit vybavení pro strážce biosférické rezervace Dja, kteří nyní chrání gorily nebo slony před pytláky doslova s nasazením vlastního života a jimž chybí i to nejzákladnější vybavení."

Draží se originální olejomalba gorilích mláďat od Milady Kudrnové, tři vítězné záběry z fotosoutěže na Facebooku Odhalení, čtyři fotografie pražské gorilí rodinky a tři unikátní snímky z africké přírody. Dražba končí v pátek 6. listopadu ve 14:00 hodin. Připojit se můžete na: www.aukro.cz Po ukončení aukce poputuje vydražená částka přímo na sbírkové konto Odhalení.

Zdroj:Český rozhlas
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů