Čtvrtek, 28. března 2024

Klaus zkritizoval výrok Merkelové o klimatu

Klaus zkritizoval výrok Merkelové o klimatu

Za tragická označil včera ve Washingtonu prezident Václav Klaus slova Angely Merkelové o ochraně klimatu, jež německá kancléřka pronesla v úterý v americkém Kongresu. Politička uvedla, že ochrana před globálním oteplováním je stejnou výzvou, jako bylo stržení berlínské zdi.

"Srovnat tragédii komunismu s takovým nesmyslem, jako je neexistence globálního oteplování, je skutečně tragické," uvedl Klaus na konferenci o ochraně klimatu pořádané konzervativním deníkem The Washington Times.

Merkelová ve svém projevu před Kongresem ke 20. výročí pádu berlínské zdi vyzvala ke stržení symbolických zdí 21. století. Kromě terorismu či nestabilit ve světové ekonomice za jednu z nich označila i ochranu klimatu. Podle Merkelové je důležité, aby se státy světa na nadcházejícím prosincovém globálním summitu v Kodani dohodly na krocích, jak postupovat proti změnám klimatu.

"Potřebujeme dohodu na jednom cíli. Globální oteplování nesmí překročit dva stupně Celsia. Aby to bylo možné, musejí zástupci všech zemí přijmout mezinárodně platné závazky," uvedla Merkelová.

Klaus včera zopakoval svůj názor, že klima nyní ani v budoucnu nepředstavuje problém. Skutečným problémem podle něj nejsou emise způsobující oteplování planety, nýbrž utopické vize světa, které se s ochranou proti nim pojí.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů