Pátek, 29. března 2024

Firma na recyklaci mobilů vyhlásila sbírku pro děti z dětských domovů

Firma na recyklaci mobilů vyhlásila sbírku pro děti z dětských domovů

Splnit přání dětem z dětských domovů na Písecku a Strakonicku, mohou nyní sami vlastníci mobilních telefonů. Přístroje, které už nepoužívají, mohou totiž poslat neziskové organizaci Asekol, která se zabývá recyklací starých přístrojů a vyhlásila zároveň sbírku pro děti.

Společnosti Asekol vyhlásila sbírku telefonů ve spolupráci s městy Písek a Strakonice a také s občanským sdružením Život dětem.

"Cílem je funkční telefony předat dětem z dětských domovů, ostatní recyklovat," řekl agentuře Mediafax Roman Mára z Městského úřadu v Písku.

Dárci mohou telefony, které již nepoužívají odeslat do Asekolu v odpovědní obálce. Funkční přístroje předá společnost sdružení Život dětem, a to je rozdá do dětských domovů a nepoužitelné ekologicky recykluje.

Děti z dětských domovů, ani sami vedoucí si mnohdy nemohou dovolit koupit všem mobilní telefony. Například ve Zvíkovském Podhradí má ze 24 dětí, telefon jen osm z nich.

"Ostatním je to pak líto, telefonují z našich služebních, anebo si ho půjčují od kamaráda. Tato novinka, kterou nabízí Život dětem, je úžasná a budeme rádi, pokud se pro naše děti dostane," podotkla ředitelka dětského domova Marie Barabášová.

Podrobné informace získají zájemci buď na radnicích v Písku a Strakonicích, nebo i na internetových stránkách www.asekol.cz.

Autor: René Kekely

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů