Pátek, 19. dubna 2024

Ředitelem Czech Coal bude Pavlas

Ředitelem Czech Coal bude Pavlas

Generálním ředitelem společnosti Czech Coal bude od ledna Luboš Pavlas (52), který do firmy přichází ze společnosti ČEZ. Dosavadní generální ředitel Petr Pudil zůstane v čele představenstva Czech Coal jako jeho předseda, sdělila včera Růžena Martínková z Czech Coal.

"Přijal jsem nabídku pracovat pro skupinu Czech Coal především pro zajímavý potenciál jejího dalšího rozvoje," uvedl Pavlas.

Pudil se bude dále věnovat strategickým záměrům firmy a funkci prezidenta sdružení evropského uhelného průmyslu Euracoal.

Pavlas byl v posledních pěti letech zaměstnán v elektrárenské skupině ČEZ, kde tři roky zastával pozici generálního ředitele ČEZ Bulgaria v Bulharsku, předtím působil jako specialista pro oblast regulace ve skupině ČEZ v Rumunsku. Před příchodem do firmy ČEZ dlouhodobě působil na pozici generálního ředitele a předsedy představenstva Pražské teplárenské.

Pavlas vystudoval fakultu elektrotechnickou ČVUT Praha se zaměřením na ekonomiku a řízení energetiky. Postgraduální studium specializované na rozvoj zásobování teplem absolvoval na Vysoké škole strojní a elektrotechnické v Plzni.

Skupina Czech Coal zahrnuje obchodníka s energetickými komoditami Czech Coal a.s., která obchoduje především s hnědým uhlím, elektrickou energií a povolenkami na emise skleníkových plynů. Dále ji tvoří firmy Litvínovská uhelná spravující největší uhelné ložisko v ČR, Vršanská uhelná s životností zásob v rámci stávajících územních limitů až do roku 2058, Czech Coal Services poskytující sdílené služby těžebním společnostem a řada dalších obslužných firem. Do skupiny byla letos organizačně včleněna také společnost REN Power CZ a firma FitCraft Production.

Czech Coal a ČEZ mezi sebou vedly dlouholetý spor o dodávky uhlí, dohady podle vyjádření ČEZ trvaly od doby, kdy elektrárna ČEZ v Počeradech začala spalovat uhlí z dolu vlastněného Czech Coal. Analytik společnosti Atlantik FT Petr Novák si nemyslí, že personální výměna bude mít výraznější vliv na spor mezi podniky. Server Euro.cz nedávno informoval, že se společnosti dohodly na výměně aktiv, takže ČEZ má získat hnědouhelný důl Československé armády a Czech Coal by výměnou za to dostal elektrárnu Počerady, kterou zásobuje uhlím ze svého dolu Vršany.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů