Pátek, 19. dubna 2024

Zajímavá cesta k vědě, T-exkurze, otevřely registrace

Zajímavá cesta k vědě, T-exkurze, otevřely registrace

Pro nadanou či zvídavou mládež, kterou zajímají přírodní vědy, připravil Talnet novou nabídku T-exkurzí. Registrace je otevřena do 18. listopadu 2009.

Talnet - vzdělávací projekt pro nadanou a zvídavou mládež pořádá kromě vzdělávacích online kurzů dvakrát ročně T-exkurze, které umožní zájemcům o problematiku přírodních věd setkat se zajímavým způsobem s aplikovanou vědou. Společně s instruktory mohou tentokrát účastníci T-exkurzí Talnetu například vytvořit astrofotografii, prozkoumat mechorosty pod mikroskopem, zjistit příčiny proměn Prahy nebo si pořádně zaexperimentovat v chemické laboratoři.
V T-exkurzi probíhá nejprve po internetu pod vedením instruktora teoretická příprava - účastníci poznávají obecné principy problematiky, které se T-exkurze bude týkat. Při návštěvě odborného pracoviště nebo při práci v terénu si pak mohou ověřit použití svých poznatků v praxi. T-exkurzi završuje zpracování informací z praktické části do ucelené prezentace, která by měla popsat a zhodnotit celou T-exkurzi. Práce na závěrečném výstupu je podpořena online debatou s instruktory i spolužáky. T-exkurze tak není jen setkáním se zajímavými tématy, ale má pro účastníky konkrétní didaktické přínosy.
Přihlášku a úplný seznam T-exkurzí, do kterých je možno se přihlásit, najdete na stránkách Talnetu www.talnet.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů