Čtvrtek, 28. března 2024

Lovosice - brána Českého středohoří

Lovosice - brána Českého středohoří

Kalendář pro rok 2010 od Rodericka Slavíka

Městský úřad v Lovosicích vydal výpravný kalendář s panoramatickými fotografiemi krajiny Českého středohoří od Rodericka Slavíka a s básněmi od Vlasty Tinkové. Autor toto pohoří fotografuje již více než třicet let, takže výběr fotografií byl obzvláště těžký. Kalendář má nejen reprezentativní funkci Lovosic, ale potěší i milovníky české krajiny bez civilizačních zásahů. Lze ho zakoupit v lovosickém Infocentru.

"S Roderickem se známe patnáct let, když jsme poprvé navštívili Lovosice s naší putovní výstavou o dálnici D8, takže nás potěšilo, že vedení města ho ocenilo jako fotografa a vydalo mu takový krásný kalendář," vzpomíná Miroslav Patrik z Dětí Země.

Slavíkovi vyšel první kalendář už v roce 2000. Nicméně nyní se především věnuje vydání své první fotografické knihy o Českém středohoří jako celoživotního díla. Vše je už připravené do tisku, jen potřebné množství peněz ještě chybí. Lze ovšem doufat, že snad příští rok by kniha mohla spatřit světlo světa.

V roce 2007 Slavík otevřel v Lovosicích soukromou Galerii Porta Bohemica, kde vystavuje vše, co se týká Českého středohoří jako jsou fotografie, obrazy a různé artefakty, někdy i historického významu. Galerie blízko městského úřadu je otevřena každý den od 10-12 hodin.

Na Lovosicku je také známý jako předseda místního Českého svazu ochránců přírody a velký příznivec Dětí Země. Od roku 1996 je také členem Komise pro udělení Ropáka roku za antiekologický čin a Zelená perla roku za antiekologický výrok, která má nyní 114 členů.

Kontakt:
Roderick Slavík - mobil = 737 914 684

Informace o Rodericku Slavíkovi:
www.ceskestredohori.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů