Čtvrtek, 18. dubna 2024

Temelín obhájil ekologický audit

Temelín obhájil ekologický audit

Jaderná elektrárna Temelín splňuje požadavky mezinárodních norem pro ochranu životního prostředí. Potvrdili to auditoři společnosti Det Norske Veritas.

"Systém prověřujeme na Temelíně každoročně již šest let. Z provedených kontrol je patrné, že elektrárna k ochraně životního prostředí přistupuje velmi zodpovědně. Jsou stanovena jasná pravidla, která musí dodržovat nejen zaměstnanci, ale i dodavatelé. Celý systém je na vysoké úrovni a může být příkladem i pro jiná průmyslová odvětví," uvedl vedoucí auditorského týmu Vlastimil Pejčoch.

Letos se auditoři zaměřili především na oblast sledování životnosti vybraných zařízení primárního okruhu. Kontrolován byl také program na zvyšování spolehlivosti zařízení.

"Kontrovali jsme především provoz a údržbu primární části elektrárny. Prověřováno bylo i nakládání s nízko a středně aktivními odpady. Výsledkem auditu byla jednoznačná shoda s legislativními požadavky," doplnil Pejčoch.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů