Středa, 24. dubna 2024

TECHAGRO, SILVA REGINA, ANIMAL-VETEX 2010 - veletržní trojlístek slibuje opět velkolepou podívanou

Navzdory probíhající hospodářské krizi se jeví prognózy trojlístku agrárně zaměřených veletrhů pozitivně.

TECHAGRO, SILVA REGINA, ANIMAL-VETEX 2010 - veletržní trojlístek slibuje opět velkolepou podívanou

Odborné asociace sdružující hlavní vystavovatele potvrdily spolupráci s brněnskou veletržní správou. Rozsah veletrhu v oblasti zemědělské, lesnické i veterinární techniky tak zůstane zachován a brněnský areál se koncem března zaplní technologiemi, stroji, příslušenstvím i živými exponáty. Firmy využijí příležitost po dvou letech prezentovat své novinky a služby desetitisícům návštěvníků z tuzemska i zahraničí.
Komplex veletrhů se bude konat v Brně ve dnech 21. až 25. března 2010. Jde o 11. mezinárodní veletrh zemědělské techniky TECHAGRO, 11. mezinárodní lesnický a myslivecký veletrh SILVA REGINA a 10. mezinárodní veterinární veletrh ANIMAL VETEX. Minulého ročníku v roce 2008 se zúčastnilo 758 vystavovatelů ze 20 zemí a trojlístek veletrhů navštívilo více než 93.000 návštěvníků z 51 zemí.

Dovozci techniky veletrh opět podpoří
Veletrh TECHAGRO vždy úzce spolupracoval se Sdružením dovozců zemědělské techniky (SDZT). Nejinak tomu bude i v příštím roce. Vyplynulo to z jednání zástupců Veletrhů Brno s vedením SDZT, které sdružuje přední vystavovatele veletrhu. " Naše sdružení se rozhodlo mezinárodní veletrh zemědělské techniky TECHAGRO 2010 podpořit a doporučit svým členům účast," potvrdil Ing. Petr Král, předseda Sdružení výrobců zemědělské techniky. Organizace, jejíž vznik se datuje do roku 1994, zastupuje své členy ve věcech společného zájmu a to především ve vztahu ke státním orgánům, jiným sdružením, zemědělské veřejnosti a dalším subjektům. Jedná se jak o legislativu, tak výměnu informací a zkušeností i účasti v rámci výstavních a předváděcích akcí. Sdružení se také významně podílí na zpracování statistických dat o prodeji zemědělské techniky v České republice. Mezi významné členy sdružení, kteří již potvrdili svoji účast na TECHAGRu patří AGRALL zemědělská technika, AGRI CS, AGROFERT, AGROTEC, AUSTRO DIESEL, BV-TECHNIKA, CIME, DEUTZ-FAHR AUSTRIA, KVERNELAND CZECH, LEMKEN CZECH, LUKROM ZLÍN, MANATECH, MOREAU AGRI, RCG- AGROMEX, SOME, P&L, PEKASS, STROM PRAHA, UNICOM AGRO, UNIMARCO a další.
V byznysu je třeba uvažovat dlouhodobě
Je nesporné, že ekonomická situace zasáhla také zemědělce a zabrzdila na čas investice do nákupu zemědělských strojů. Podle slov ředitele sekretariátu Asociace zemědělské a lesnické techniky (AZet) Dušana Benži v polovině roku 2009 prodeje zemědělské techniky klesaly celosvětově, v České republice pokles činil přibližně třicet procent oproti předchozímu roku. Do budoucích let je však potřeba nahlížet optimisticky. Proto i AZet dlouhodobě spolupracuje s veletrhy TECHAGRO a SILVA REGINA a významně se podílí na jejich kvalitě. Čím renomovanější a kvalitnější akce, tím efektivněji se zúročí účast vystavovatelů. Z českých výrobců se brněnské výstavy zúčastní např. AGRIO moderní zemědělské služby, AGROMEGA, AGROSTROJ Pelhřimov, FARMET Česká Skalice, LASKI, MGM, RAVAK, SMS Rokycany, ZDT a samozřejmě ZETOR.

Ještě je možné se přihlásit
Pořadatelé vyhověli zájmu vystavovatelů a posunuli termín uzávěrky přihlášek na konec listopadu 2009. Oficiálním termínem přihlášek však příležitosti nekončí, pořadatelé očekávají zájem vystavovatelů i po této době. Z dosavadní odezvy je jasné, že na veletrhu nebudou opět chybět významné značky domácí i zahraniční výroby. Prezentovat se zde budou výrobci, dovozci a distributoři zemědělské techniky, krmiv, veterinární techniky, lesnické techniky, loveckých zbraní a potřeb pro myslivost. Také drobní prodejci zemědělských, lesnických, mysliveckých a veterinárních potřeb využívají příležitost jednou za dva roky prezentovat své výrobky na prestižní mezinárodní akci.
Novinky v roce 2010
Veletrhy nabídnou vedle expozic firem i zajímavý a přínosný odborný program. Společným tématem pro veletrh SILVA REGINA a TECHAGRO bude Biomasa jako obnovitelný zdroj energie. V roce 2010 se zaměří poprvé i na výměnu mezinárodních zkušeností v oblasti regionální energetické soběstačnosti s využitím biomasy. Přednášky o dotacích, podporách a legislativě v zemědělství i lesnictví přinesou návštěvníkům řadu aktuálních informací. Velké překvapení připravují organizátoři milovníkům myslivosti - Světovou výstavu vývoje myslivosti a lovectví, která připomene stoleté jubileum světové výstavy z Vídně. Na své si přijdou i milovníci hospodářských zvířat při tradiční přehlídce.

Středoevropský veterinární kongres přinese nové příležitosti a perspektivy
Pod záštitou Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, Komory veterinárních lékařů ČR a SR a Státní veterinární správy ČR proběhne v Kongresovém centru Středoevropský veterinární kongres. V pořadí čtvrtý ročník prestižní mezinárodní akce nabídne v dnešní době obzvláště zajímavá a diskutovaná témata. Dne 23.března se zaměří na antibiotickou politiku, nové příležitosti uplatnění veterinární profese a role obchodních řetězců v bezpečnosti potravin. Druhý den kongresu, 24.března, bude věnován welfare zvířat, ekonomické perspektivě živočišné výroby a firemním workshopům farmaceutických společností. Kongres je pořádán v průběhu mezinárodního veterinárního veletrhu ANIMAL VETEX.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů