Pátek, 29. března 2024

Ekologické Porsche Cayenne už umí RUF

Ekologické Porsche Cayenne už umí RUF

Bavorská firma RUF se až donedávna zaměřovala na vytváření unikátních porsche. Od minulého roku však začala experimentovat s elektřinou. Nyní představuje svůj první sportovně užitkový vůz na elektrickou energii, který vznikl přestavbou Porsche Cayenne.

Model zvaný Stormster žene kupředu elektromotor od společnosti Siemens o výkonu 367 koní. Vůz má pohon všech kol, nicméně kvůli akumulátorům lithium-ion dodávaným firmou Li-Tec váží 2,67 tuny. Přesto RUF Stormster akceleruje z nuly na stovku za deset sekund a maximální rychlost činí 150 kilometrů v hodině. Na jedno nabití pak auto údajně zdolá dvě stě kilometrů.

Elektrický Stormster je výsledkem práce bavorské firmy RUF.

RUF Stormster se představuje na probíhající konferenci o klimatu v Kodani. Pro německou automobilku to je již třetí studie využívající pohon elektrickou energií. První byl sportovní elektromobil eRUF z loňského října založený na Porsche 911. Tentýž vůz s pokročilejší technologií prezentovala letos na jaře na autosalonu v Ženevě pod názvem Greenster.

Foto: RUF

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů