Čtvrtek, 25. dubna 2024

Acer - ekologicky šetrné LCD s bílými LED

Acer - ekologicky šetrné LCD s bílými LED

Acer rozšířil nabídku LCD monitorů s podsvícením bílými LE diodami, využívají nejnovější technologie, mají zajímavý design a vysokou užitnou hodnotu.

Acer S243HL

Společnost Acer rozšířila svoji nabídku těchto ekologicky šetrných displejů s bílými LEDkami v řadách spotřebitelských i profesionálních monitorů. Jedná se o LCD Value a Business (V193WL, V243HL, B243HL), displeje řady S (S243HL) a řady P5 (P195HQL, P225HQLand). Všechny tyto monitory nyní využívají technologii bílých LED, která nejen lépe splňuje nároky na "zelenější" výrobky s nižším dopadem na životní prostředí. Tyto displeje také neobsahují nebezpečné látky, jako je rtuť nebo halogenové plyny. A ve srovnání s běžnými CCFL displeji mají monitory s bílými LE diodami (WLED) nižší spotřebu energie, a to až o 68 %.

Acer P225HQ

Provedení s bílými svítivými LED nabízí kromě nižší spotřeby také vyšší účinnost, delší životnost, vyšší odolnost - mimo jiné proti vnějším nárazům - a menší rozměry. Tato technologie také umožnila vyrobit monitor S243HL - s necelými 15 mm nejtenčí LCD panel v kategorii 24" monitorů (61mm) na trhu. Ekologicky šetrné monitory s podsvícením bílými LEDkami splňují specifikace EPAT, RoHS a Energy Star 5.0.

Acer V243H

Acer TFT LCD panely s bílými LED - tabulka

Jan Pěnkava

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů