Pátek, 29. března 2024

Ekologičtí aktivisté sestavili žebříček celebrit, které nosí nejvíce kožichy

Ekologičtí aktivisté sestavili žebříček celebrit, které nosí nejvíce kožichy

LONDÝN - Topmodelka Kate Mossová, herečka Catherine Zeta-Jonesová a zpěvačka Rihanna figurují na prvních místech seznamu nejhůře oblékaných osobností. Žebříček sestavili ekologičtí aktivisté z organizace Lidé pro etické zacházení se zvířaty (PETA) a kritériem výběru byla záliba celebrit v kožešinách.

Informoval o tom server listu The Guardian.

Celkového "vítěze" vybere veřejnost prostřednictvím internetového hlasování. V únoru pak vyhlásí výsledky vegetariánka a módní návrhářka Stella McCartneyová, která odmítá ve svých kolekcích používat jakoukoli kůži a kožešiny.

Tato anticena může podle zástupců organizace PETA představovat v boji proti módě kožichů mocnou zbraň. Minulý rok například na základě své nominace do tohoto seznamu oznámily změnu v oblékání dědička podílu hotelového impéria Paris Hiltonová i herečka Christina Ricciová. "Nikdy jsem neměla v úmyslu někomu ublížit svým lhostejným přístupem. Když jsem dostala toto poselství (...), nebudu už v budoucnu nosit kožichy," řekla podle serveru listu The Guardian Ricciová.

Mezi hlavní adeptky na vítězství tento rok patří i modelka Elizabeth Hurleyová, která prezentovala norkové kožichy pro kožešnickou firmu Blackglama.

"K nejhorším letos patří Catherine Zeta-Jonesová, která ze svého bytu v New Yorku odchází od hlavy až k patě zahalená do kůže sedřené z různých druhů zvířat. Nenosí jen kožichy, ale také kožené spodní prádlo či kabelku z krokodýlí kůže. Vypadá víc jako sériový vrah než hvězda," uvedl viceprezident organizace PETA Dan Mathews.


Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů