Sobota, 20. dubna 2024

Ministr životního prostředí jmenoval nové náměstky

Ministr životního prostředí jmenoval nové náměstky

Ministerstvo životního prostředí se změnou na postu ministra muselo přistoupit k dalším personálním změnám. Protože JUDr. Jan Dusík, M.Sc. zastával funkci náměstka ministra pro dvě klíčové oblasti - a to zahraničních vztahů a legislativy, bylo nutné po jeho postupu na místo ministra životního prostředí uvažovat o dvou nástupcích.

V oblasti zahraničních vztahů a spolupráce s institucemi EU prokázala své zkušenosti a kompetenci dlouholetá vedoucí odboru Evropské unie, která se svým týmem byla také oceněna Cenou ministra pro své pracovní nasazení a motivaci všech členů týmu během předsednictví ČR v EU, paní Veronika Hunt-Šafránková, M.B.A., která se dnem 1.1.2010 stala náměstkyní ministra a ředitelkou sekce zahraničních vztahů.

Pro oblast legislativní byl náměstkem ministra a ředitelem sekce legislativy a státní správy k 1.1.2010 jmenován Mgr. František Korbel, Ph.D, dříve náměstek pro sekci legislativní na ministerstvu spravedlnosti.

První náměstek ministra životního prostředí nebyl a nebude jmenován.


"Jsem rád, že jsem na místa svých náměstků získal tak kvalitní a zkušené osobnosti, jakými bezesporu oba nově jmenovaní jsou. Velice se těším na spolupráci s nimi, protože vím, že na mnoho věcí máme společný pohled. Oba mohou zúročit své předešlé bohaté pracovní zkušenosti a okamžitě je začít využívat," řekl ke jmenování nových náměstků ministr Dusík.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů