Čtvrtek, 25. dubna 2024

Pozvánka na Den otevřených dveří Jihočeské univerzity / 22.1.2010

Pozvánka na Den otevřených dveří Jihočeské univerzity / 22.1.2010

V pátek 22. ledna 2010 pořádá Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Den otevřených dveří, který je určen zájemcům o vysokoškolské studium i nejširší veřejnosti.

Na Den otevřených dveří připravily program všechny součásti Jihočeské univerzity - osm fakult (Ekonomická, Fakulta rybářství a ochrany vod, Filozofická, Pedagogická, Přírodovědecká, Teologická, Zdravotně sociální, Zemědělská) a vysokoškolský ústav (Ústav fyzikální biologie v Nových Hradech).

Zájemci o studium i z řad veřejnosti budou mít možnost prohlédnout si jednotlivé fakulty (a ústav) včetně odborných pracovišť a laboratoří. Budou seznámeni s nabídkou studijních oborů (i nově akreditovaných), získají informace o podmínkách přijímacího řízení. K dispozici budou mj. přihlášky ke studiu a informační letáky o studiu. Poprvé jako fakulta se bude prezentovat nově zřízená Fakulta rybářství a ochrany vod JU - v budově děkanátu fakulty ve Vodňanech bude představena výzkumná činnost a ukázka pokusnictví; zájemci o studijní obor rybářství získají informace v areálu univerzitního kampusu v Českých Budějovicích (v pavilonu zemědělské fakulty). V nových prostorách se představí Filozofická fakulta JU, která od začátku tohoto ak. roku sídlí v nové budově v kampusu Jihočeské univerzity ve Čtyřech Dvorech.

Některá pracoviště připravila kromě základních informačních bloků také atraktivní program, jehož součástí bude například promítání filmů s odbornou tématikou (PřF a ZSF), výstava fotografií programu Pět P (ZSF), možnost besedovat se současnými studenty univerzity, zájemci si budou moci prohlédnout i provoz Školního zemědělského podniku v areálu JU, příp. chovy akvarijních ryb apod. Prezentace Ústavu fyzikální biologie se uskuteční v Nových Hradech. Její součástí bude prohlídka laboratoří a pracovišť, biotechnologické haly (bioinkubátoru) a specializovaných učeben.

Všechny podrobnější informace jsou na webových stránkách příslušných fakult a ústavu a na univerzitním webu www.jcu.cz.

Podrobný program: https://www.jcu.cz/Members/jvana/clanky/pozvanka-na-den-otevrenych-dveri-jihoceske-univerzity-22-1-2010-1?portal_status_message=Changes%20saved.

V tomto akademickém roce nabízí Jihočeská univerzita 240 bakalářských, magisterských a doktorských oborů.

V loňském roce si univerzitní pracoviště přišlo prohlédnout a informovat se více než 5 000 návštěvníků.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů