Čtvrtek, 28. března 2024

SAKO musí znovu vybrat firmy na svoz odpadu

SAKO musí znovu vybrat firmy na svoz odpadu

Brno - Městská společnost Spalovna a komunální odpady Brno musí znovu vypsat tři výběrová řízení na firmy pro svoz odpadu a skla. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže jí totiž loni v dubnu zrušil tři veřejné zakázky kvůli chybám v zadávání a odvolání firmy loni na konci roku zamítl.

O případu informoval už loni Brněnský deník Rovnost. "Zadavatel porušil zákon tím, že stanovil dílčí hodnotící kritérium ekonomické výhodnosti nabídky "Ekologické aspekty plnění veřejné zakázky" tak, že se nevztahuje k předmětu veřejné zakázky. Navíc stanovil dílčí hodnotící kritérium ekonomické výhodnosti nabídky "Výše bankovní záruky" způsobem, který ekonomickou výhodnost nabídky nevyjadřuje, přičemž tyto postupy mohly podstatně ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky. Jako opatření k nápravě Úřad pro ochranu hospodářské soutěže zrušil zadávání nabídky," uvedl předseda antimonopolního úřadu Petr Rafaj.

Společnosti SAKO po zamítnutém odvolání nezbývá nic jiného, než vypsat nová výběrová řízení. "Využili jsme všechny možnosti, jak rozhodnutí zvrátit, ale musíme ho respektovat. Při nových zadáních zakázek se tak budeme snažit vyvarovat se všech chyb, které nám antimonopolní úřad vytkl," řekl ředitel společnosti Karel Peroutka.

Zdroj: Brněnský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů