Čtvrtek, 28. března 2024

Zpravodaj veletrhu WATENVI

Watenvi je vysoce odborný veletrh, jenž zahrnuje dva veletržní projekty...

Zpravodaj veletrhu WATENVI

První je v pořadí už 16. ročník mezinárodní výstavy VODOVODY-KANALIZACE, jehož pořadatelem je Sdružení oboru vodovodů a kanalizací České republiky (SOVAK ČR). Jeho členové vyrábějí pitnou vodu pro devět a půl milionu obyvatel a následně ji čistí pro téměř osm a půl milionu lidí. Mezinárodní výstava VODOVODY-KANALIZACE je věnována výstavbě vodovodních a kanalizačních sítí, čerpací technice, čističkám odpadních vod, bezvýkopovým technologiím a dalším souvisejícím oborům. Druhým projektem je 16. mezinárodní veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO a je zaměřen na technologie, výrobky a služby, které přispívají k ochraně a obnově čistého životního prostředí. Zahrnuje i obory jako jsou čištění vzduchu a spalin, odstraňování ekologických zátěží, omezování hluku a především nakládání s odpady a jejich druhotné využití.

Na WATENVI přijedou Chorvaté, pokračují v projektu Jadran

Početnou obchodní misi chorvatských odborníků očekávají organizátoři Mezinárodního vodohospodářského a ekologického veletrhu Watenvi, který se bude konat na brněnském výstavišti ve dnech 25. - 27. května 2010. Chorvatsko intenzivně pokračuje v realizaci Projektu Jadran. Jde o největší infrastrukturální projekt v této zemi, jenž zahrnuje výstavbu čističek odpadních vod, podmořských výpustí a kanalizačních soustav ve více než desítce měst na pobřeží Jadranu. V letech 2009 až 2012 Chorvatsko hodlá do těchto staveb investovat 120 milionů eur. Zatímco například v České republice je odkanalizováno a vyčištěno přes 80 procent měst a obcí, v Chorvatsku je to pouze asi deset procent.

"I pro letošní ročník veletrhu se nám podařilo dohodnout, že z Chorvatska na veletrh do Brna přijede ještě početnější obchodní mise odborníků než v roce 2009," uvedl člen delegace Michal Polášek, obchodní manažer veletrhu Watenvi. Zástupci Veletrhů Brno, a.s., se účastnili začátkem listopadu spolu s deseti českými firmami odborné vodohospodářské konference v chorvatském Svetem Martinu na Muri. Pořádalo ji Ministerstvo lesů a vod Chorvatska ve spolupráci s CzechTradem a českým obchodním radou v Chorvatsku. Konference se zúčastnilo na 500 odborníků.

Business Point 2010 podpoří mezinárodní obchody

Již nyní jsou na veletrh Watenvi přihlášeny také firmy z Tchai-wanu, a to především z oborů čištění odpadních vod a úprava vody. Cílem jejich veletržní účasti je získání nových obchodních kontaktů a proniknout na trhy východní Evropy. Pro velký zájem v minulém ročníku se i letos uskuteční Business Point. Základem projektu jsou předem rezervované a dohodnuté schůzky, jež slouží k výměně zkušeností i k navázání nových obchodních kontaktů. Jedná se o obchodní mise odborníků s rozhodovacími pravomocemi zejména ze států, které ještě čekají významné investice do vodního hospodářství, vodní a odpadové infrastruktury a ochrany životního prostředí. V minulém ročníku se podařilo přilákat obchodní delegace ze zemí východní Evropy, které jsou potenciálním trhem pro tuzemské firmy, například z Rumunska, Bulharska, Polska nebo Chorvatska. Projektu se také zúčastnily delegace z Francie, Španělska a Itálie. Šlo o představitele vodohospodářských oborů a státní správy, kteří zodpovídají za ekologii, vodohospodářství a protipovodňovou ochranu.


Tradiční vystavovatelé už potvrdili svoji účast

K účasti na veletrhu Watenvi se již přihlásila řada tradičních vystavovatelů, například FONTANA R, HAWLE ARMATURY, HOBAS CZ, Jihomoravská armaturka spol. s r.o., KSB - PUMPY + ARMATURY, LK Pumpservice, ONDEO Services CZ, REHAU, Siemens, VEOLIA VODA ČESKÁ REPUBLIKA, VOD-KA Litoměřice, WILO Praha a další.

Více informací naleznete na www.watenvi.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů