Čtvrtek, 28. března 2024

Má to smysl, třídím odpad!

Má to smysl, třídím odpad!

"Každý z nás ve svých domácnostech vyprodukuje za jeden rok 200 až 320 kg odpadu. Z toho je 70 - 100 kg odpadů využitelných (papír, plasty, sklo, nápojový karton, kovy) . Pokud je vytřídíme do barevných kontejnerů nebo odneseme do výkupny, na sběrný dvůr nebo využijeme sběrovou akci v místě bydliště, umožníme recyklaci a další zpracování přibližně 1/3 našeho odpadu. V roce 2008 vytřídil průměrný občan ČR 36 kg využitelného odpadu - to zahrnuje více než 17 kg papíru, téměř 8 kg plastu a přibližně 11 kg skla." Nejen takové informace se můžete dozvědět na sociální síti Facebook pod heslem "Má to smysl, třídím odpad," kterou pro své komunikační aktivity založila autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a.s., která v České republice zajišťuje provoz systému sběru, svozu, třídění a využití obalových odpadů.


Na těchto stránkách mohou návštěvníci najít vtipně a jednoduše popsané praktické rady a informace ke třídění a recyklaci odpadů.

Stránka už od ledna získala přes 2000 fanoušků a návštěvnost stále stoupá. Společnost EKO-KOM chce zábavnou formou poukázat na smysl separace a recyklace odpadů, např. v aplikaci "Popelnicový test" si můžete otestovat své znalosti z této oblasti, můžete vyjádřit svůj názor v diskuzním fóru či vkládat zajímavé fotky. Během jara tohoto roku plánuje EKO-KOM, a.s., přidat pro fanoušky zábavné interaktivní hry, kde si budou moci vyzkoušet znalosti z odpadové tématiky.

Sociální sítě jako je Facebook umožňují fanouškům mezi sebou komunikovat, sdílet data a bavit se.


Více informací:

Šárka Nováková, tisková mluvčí EKO-KOM, a.s., , tel: 602 186 205, novakova@ekokom.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů