Čtvrtek, 18. dubna 2024

Bohutínští hasiči měli ekologický masopust

Bohutínští hasiči měli ekologický masopust

Od loňského masopustního sázení brambor uplynul již téměř rok. Bohutínští dobrovolní hasiči letos oslavili už čtyřiaosmdesátý masopust a ani tentokrát nechyběly tématické scénky a zpěvy, které byly v tomto roce o ekologii. Masopust se konal v Bohutíně v úterý odpoledne. Už od rána zvaly masky obyvatele Příbrami k návštěvě Bohutína při průvodu po ulicemi města.

"Co se týká Příbrami, šlo hlavně o propagaci hasičů, při které se vybíraly příspěvky do sbírky. Ekologické téma jsme vybrali podle toho, co nás v poslední době hodně obklopuje. To je například výroba biomasy a podobně. Vybrané peníze znovu použijeme na činnost hasičů," řekla k masopustu členka Sboru dobrovolných hasičů Bohutín Klára Bambasová.

Dodala ještě, že výjezdová masopustní skupina vycestuje o víkendu také do Hornického muzea Příbram a poté jako obvykle do Vysokého Chlumce, v dalším týdnu navíc do Nového Boru. I na těchto místech se lidé mohou těšit na dobře naladěné hasiče a jejich humorné scénky doprovázené písničkami.

Zdroj:Příbramský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů