Pátek, 19. dubna 2024

V Berlíne povolili ďeťom hluk

V Berlíne povolili ďeťom hluk

Nemecká metropola zmietla zo stola sťažnosti dôchodcov a oficiálne povolila deťom hlučné hry.

V Berlíne totiž platia prísne pravidlá emisií hluku a na radnicu každý rok prichádzali stovky sťažností na úroveň hluku v okolí materských škôl či detských ihrísk.
Prevažne starší občania dokonca neváhali prevádzkovateľov zariadení dennej starostlivosti o deti žalovať na súdoch. Mnoho prevádzok preto majitelia museli zavrieť.
Tomu je však koniec. Miestna vláda schválila zákon, vďaka ktorému už detský hluk nebude trestný. "Dali sme deťom právo kričať a robiť hluk," povedal Axel Strohbusch z berlínskeho Odboru pre ochranu pred hlukom.
Hurhaj mladšej generácie je podľa Strohbuscha sociálne tolerovateľný a susedia predškolských zariadení to musia akceptovať. Detský hluk legislatívnou úpravou pridali do zoznamu výnimiek, podľa ktorého mohli doteraz prísne normy porušovať len kostolné zvony, sirény záchranárskych či policajných vozidiel, snežné pluhy a traktory.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů