Pátek, 26. dubna 2024

Třídí se už i na Facebooku

Třídí se už i na Facebooku

Praha - Obyvatelé hlavního města, ale v podstatě i celá Česká republika je dnes jednou z evropských špiček v třídění odpadu. Většina domácností odděluje papír a také plasty. Stále více lidí pak využívá také kompostérů na bioodpad.
Za tímto úspěchem stojí z velké části dlouhodobý projekt nazvaný Má to smysl, třídím odpad!
Každý z nás ve svých domácnostech vyprodukuje za jeden rok 200 až 320 kilogramů odpadu. Z toho je 70 až 100 kilogramů odpadů využitelných (papír, plasty, sklo, nápojový karton, kovy). V roce 2008 vytřídil průměrný občan České republiky 36 kilogramů využitelného odpadu, to zahrnuje více než 17 kilo papíru, téměř 8 kilogramů plastu a přibližně 11 kilogramů skla.
Nejen takové informace se můžete dozvědět na sociální síti Facebook pod heslem "Má to smysl, třídím odpad," kterou založila autorizovaná obalová společnost EKO-KOM, a.s. zajišťující provoz systému sběru, svozu, třídění a využití obalových odpadů.

Na stránkách Facebooku www.facebook.com se zábavnou formou poukazuje na smysl separace a recyklace odpadů. "Začal jsem třídit i na Facebooku, říká s humorem jeden z fanoušků, třeba v Popelnicovém testu jsem zjistil, že jsem zelená popelnice." A nejen to, můžete zde také vyjádřit svůj názor v diskusním fóru či vkládat zajímavé fotky, návštěvníci tu naleznou také vtipně a jednoduše popsané praktické rady a informace ke třídění a recyklaci odpadů.

Během jara tohoto roku pak plánuje EKO-KOM přidat pro fanoušky zábavné interaktivní hry, kde si budou moci vyzkoušet znalosti z odpadové tématiky.
Stránka už od ledna získala přes 2500 fanoušků a návštěvnost stále stoupá.
EKO-KOM spolupracuje již sedmým rokem i na osvětových akcích s hlavním městem. Díky této spolupráci na příklad během měsíců února a března obdrží 9 tisíc pražských prvňáčků speciální balíčky s edukačními materiály k odpadům a drobnými hračkami s touto tématikou.
Kromě Facebooku se mohou zájemci o třídění a odpadovou tématiku dozvědět mnoho zajímavých informací také na stránkách www.jaktridit.cz, www.tonda-obal.cz.

Více informací:
Šárka Nováková, tisková mluvčí EKO-KOM, a.s., , tel: 602 186 205, novakova@ekokom.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů