Pátek, 19. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Když společnost McDonald's oznámila, že mění svou tradiční kombinaci červené a žluté, aby zdůraznila svůj ekologický rozměr, způsobila tím na internetu a v médiích rozruch. Mění se dlouholetý symbol globalizace! Asi tak zněly titulky, které se objevily. Ptám se, jestli však lidem skutečně záleží na tom, jestli používá McDonald's červený nebo zelený podklad. Konzumentům hamburgerů to bude asi celkem jedno a troufám si odhadovat, že zatvrzelé odmítače "nová zelená" sotva přesvědčí ke změně názoru. Lidé vyžadují od značek autenticitu. Podobně se konkurence snažila změnit Kentucky Fried Chicken na KFC, protože slovo "fried" snad vzbuzuje "nezdravé" asociace. Všichni však víme, že v KFC jsou kuřata smažená. A pokud do KFC jdeme, tak to rádi akceptujeme. Stejně tak nebudeme v dohledné době pokládat McDonald's za symbol ekologie a odpovědnosti...

V roce 2010 slaví Podkrušnohorský zoopark 35. výročí založení. Chceme, aby spolu s námi oslavovali i návštěvníci, pro které připravujeme řadu akcí.
Soutěže Hledejte 35 symbolů a Fotosoutěže zaměřené na snímky zvířat pořízených v zooparku se mohou zúčastnit až do 30. 9.. Její výsledky budou vyhlášeny 2. 10.
při oslavách Dne zvířat.
Po celý rok bude probíhat akce pro návštěvníky narozené v roce 1975. V den svých narozenin mají do zooparku vstup zdarma.
Malý dárek v podobě retro plakátu získá od pondělí od 1. 3. na vstupních pokladnách každý stý návštěvník.

Japonská Yokohama představí na autosalonu v Ženevě novou pneumatiku šetrnou k životnímu prostředí. Plášť C.drive2 nahradí dosavadní typ C.drive a stane po boku úsporných pneumatik dB super E-spec.
Nová pneumatika se sníženým valivým odporem C.drive2 se začne prodávat již v průběhu března, v létě pak přibudou další rozměry. Z počátku bude k dispozici 26 rozměrů s průměrem ráfku 14 až 17 palců, následně přibude dalších 11 rozměrů.
Pneumatika C.drive2 se soustředí na komfort a kvalitní jízdní výkony a stojí v řadě vedle dalších plášťů s označením .drive. Řada A.drive je univerzální, S.drive dává důraz na sportovní výkony a W.drive je určena pro chladné počasí.
Proti svému předchůdci má pneumatika nabízet především výrazně vylepšené jízdní vlastnosti za mokra.

Na výzvu milánské starostky Letizie Morattiové zakázalo 170 obcí na severu Itálie na včerejšek automobilový provoz. Severoitalské obce se tak připojily k iniciativě, kterou původně vyhlásily kromě Milána také Turín a Florencie. Cílem iniciativy je snížit nečištění životního prostředí; automobily neměly jezdit od devíti ráno do pěti hodin odpoledne. Mezi městy, která se k iniciativě připojila, byly Verona, Benátky, Treviso, Bologna, Rovigo, Ferrara, Asti a Padova. Řím se k iniciativě sice nepřipojil, ale největší italská organizace na ochranu životního prostředí Legambiente vyzvala automobilisty, aby pro včerejšek své vozy nechali zaparkované.

Již druhým rokem pořádá zoopark letní příměstské tábory pro děti. Na letošní prázdniny jsou připraveny tři termíny tábora: 12.7.-16.7., 26.7.-30.7. a 9.8.-13.8. 2010. Tábor bude začínat denně od pondělí do pátku v 8:00 hodin u pokladny zooparku od Kamencového jezera a na stejném místě bude v 17:00 hodin končit. Je určen pro děti prvního stupně ZŠ a je pro ně připraven pestrý program. Mohou se těšit na krmení zvířat, malování na obličej, táborák, výlet do Bezručova údolí i projížďky Lokálkou Amálkou a Safari expresem. Cena tábora je 1000 Kč. V ceně jsou obědy a odpolední svačina. Zájemci mohou své děti hlásit především e-mailem na ekolog@zoopark.cz popřípadě telefonicky na tel.čísle 777 551 893. E-mail s předmětem "letní tábor", jménem a věkem Vašeho dítěte zasílejte na uvedenou adresu nejpozději do 31.5.2010. Bude Vám zaslána závazná přihláška a informace o způsobu úhrady tábora. V případě velkého zájmu budou vyhlášeny další termíny.

Silným marketingovým tahákem se stává ekologické bydlení. Poptávka po nízkoenergetických nemovitostech od loňska stoupla téměř o 50 procent. Kvůli rostoucím cenám energií se klienti v poslední době zajímají nejen o prodejní cenu nemovitosti, ale také o náklady spojené s jejím provozem.
Ve standardním novém bytě o rozloze 90 m2 jsou roční náklady na energie přibližně o 15 tisíc korun vyšší než v nízkoenergetickém. Pokud by cena energie rostla průměrně o 5 procent ročně, pak celková úspora za dobu 40 let dosáhne překvapivých 1,8 milionu korun.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů