Sobota, 20. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

110 Bioplynových stanic funguje nyní v Česku. Do tří let by jich ale mohlo být až 310

Na chovatelský a přírodovědný kroužek zve Ochrana fauny ČR. Kroužek je určen pro děti od pěti do deseti let, koná se každé pondělí od čtyř hodin do půl šesté odpoledne v ulici Farského 887 v Táboře. Cena kroužku je pět set korun na půl roku.

Za první dva roky existence získalo Strakonicko dotační podporu ze zdrojů Operačního programu Životní prostředí pro 38 projektů. Zatímco v průměru na okres připadá 627 miliónů korun, schválený objem dotací projektů na Strakonicku dosáhl 737 miliónů korun.

Nové překladiště komunálního odpadu v Aši má stát mezi čističkou odpadních vod a průmyslovým areálem u výjezdu z města směrem na město Hranice.

V Českém Krumlově pokračují práce s cílem ochránit okolí řeky Vltavu před povodněmi. Nezastavily se ani v zimě, aby pak nenarušily letní vodáckou sezonu. Nyní dospěly do míst pod Lazebnickým mostem v historickém centru města. Na spodní části se bude pracovat na prohrábce řeky, zpevnění břehů, stavbě ostrůvku za pilířem Lazebnického mostu, úpravách výstupních míst pro vodáky a úpravách okolí řeky. Od poloviny března začnou také opravy Linecké ulice, kterou poničila těžká technika.

ve čtvrtek 18.3.2010 se v Praze při pracovním obědě setkají ministr životního prostředí Jan Dusík s ministrem zahraničního obchodu a ekonomických záležitostí Bosny a Hercegoviny (BaH) Mladenem Zirojevićem, do jehož působnosti spadá problematika životního prostředí. Jedná se o první setkání ministrů, hlavními tématy jednání bude spolupráce obou zemí v oblasti ochrany životního prostředí s důrazem na předávání zkušeností ČR z průběhu vyjednávání a příprav na vstup do Evropské unie. Dalším důležitým tématem jednání obou ministrů bude zahraniční rozvojová spolupráce v letech 2011 - 2015. Pro toto období se předpokládá, že Bosna a Hercegovina bude jednou ze čtyř prioritních zemí zahraniční spolupráce ČR.

Turné ASEKOLu zaměřené na osvětu v oblasti zpětného odběru elektrozařízení s názvem Šrotonátor přichází 2009 postoupilo do finále třetího ročníku soutěže European Excellence Award (EEA) 2009 pro nejlepší evropské PR projekty. Na vítěznou příčku nakonec nedosáhlo a ocenění si ze slavnostního vyhlášení ve Vídni odvezl projekt švédské Agentury ochrany přírody za kampaň recyklace baterií nazvanou Od Proč ke Kam. I tak je ale postup mezi několik nejlepších v Evropě dalším velkým úspěchem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů