Pátek, 29. března 2024

Novinky Centra pasivního domu

Novinky Centra pasivního domu

Konstrukční detaily pro pasivní domy

Ve spolupráci s předními odborníky jsme připravili základní sadu 50 konstrukčních detailů pro pasivní domy včetně výpočtu tepelných mostů a průběhu teplot v konstrukci. Projekt byl finančně podpořen v grantovém řízení MŽP.
Celý článek...

Staňte se našimi fanoušky na Facebooku

Centrum pasivního domu jde s dobou a tak jsme se rozhodli rozšířit naše aktivity i na sociální síť Facebook. K dispozici uživatelům bude jak stránka Pasivnídomy.cz, tak i diskuzní skupina. Pokud jste na Facebooku registrováni a chcete na Vašem profilu dostávat čerstvé informace o našich akcích, upozornění na nové zajímavé články, pozvánky na akce s tematikou pasivních domů a mnoho dalšího, staňte se na Facebooku našimi fanoušky.
Celý článek...

PASIVNÍ DOMY 2010 - výzva k zaslání příspěvků

Centrum pasivního domu a Inštitút pre energeticky pasívne domy si dovolují vyzvat všechny odborníky k zaslání svých přednášek na konferenci PASIVNÍ DOMY 2010, která se bude konat v Brně 14. - 15. října 2010.
Uzávěrka pro příjem abstraktů: 28. května 2010.
Celý článek...

Pozvánka na 14. mezinárodní konferenci Passivhaustagung

Do 2. dubna se zájemci o účast na 14. mezinárodní konferenci pasivních domů budou moci přihlásit se za zvýhodněnou cenu. Rozdíl v ceně mezi včasným a pozdním přihlášením je při rezervaci obou dnů 115 eur, při rezervaci jednoho pak 80 eur.
Celý článek...

Poradna o pasivních domech na stavebním veletrhu IBF

Jak na pasivní dům? Hodí se na jeho stavbu váš pozemek? Potřebujete posoudit již navržený projekt? Zajímá vás, jakou dát izolaci nebo jak vyřešit zasklení? Na stavebním veletrhu IBF v Brně na vás od 13. - 17. dubna 2010 v pavilonu V na stánku č. 2 Centra pasivního domu čekají odborní poradci s odpovědí.
Celý článek...

Pasivní dům v Plzni-Božkově slouží jako vzor pro ostatní

Pátrat v české kotlině po pasivních domech stále ještě připomíná hledání jehly v kupce sena. Důvodem je nejen vyšší pořizovací cena, ale i řada předsudků o jejich konstrukci i samotném užívání. Vzorový pasivní dům v Plzni svou osvětovou činností úspěšně boří mnohé mýty o ekologickém bydlení.
Celý článek...

Rozpadlý statek v Bystřici nad Perštýnem bude mít pasivní komponentu

Do 6. ledna 2011 musí Bystřičtí vypracovat kompletní projektovou přípravu takzvaného Centra zelených vědomostí, což v sobě zahrnuje přestavbu statku zemědělské školy u nádraží na turistické centrum. To by mělo zahrnovat i pasivní ekopavilon.
Celý článek...

Jak na pasivní dům - seminář v Litoměřicích

Porsenna o.p.s Vás zve na veřejnou přednášku s diskuzí nazvanou "Jak na pasivní dům - pro všechny kdo chtějí lépe bydlet, stavět či rekonstruovat". Akce se uskuteční 5. května 2010 od 16:00 v Modrém salonku Kulturního domu v Litoměřicích. Vstup pro veřejnost je zdarma.
Celý článek...

Konference Pasivní domy - komfortní styl bydlení

Při příležitosti Mezinárodního stavebního veletrhu IBF 2010 Vás společnost ISOVER zve na konferenci Pasivní domy - komfortní styl bydlení: trendy, návrh, realizace, ekonomická a ekologická hlediska. Konference proběhne 14. dubna 2010 v sále Morava (pavilon A3) na brněnském výstavišti.
Celý článek...

Úspory energie v historicky cenných budovách

Ministerstvo životního prostředí a Státní fond životního prostředí České republiky Vás zvou na konferenci s mezinárodní účastí pod názvem Úspory energie v historicky cenných budovách. Konference se uskuteční 19. dubna 2010 v Martinickém paláci v Praze-Hradčanech.
Celý článek...

Opravy domů v Novém Lískovci ušetří peníze za teplo

Až sedmdesát procent peněz, které utrácejí za teplo, mohou v budoucnosti ušetřit lidé v brněnské městské části Nový Lískovec. Slibují to představitelé tamní radnice, kteří chystají druhou etapu zateplování obecních domů.
Celý článek...

Dřevostavby: Co obnáší výstavba domu ze dřeva?

Moderní dřevostavby jsou v řadě zemí oblíbenou alternativou klasických domů. Stále častěji se s nimi setkáváme také v České republice. Jaké jsou výhody dřevostaveb? Jaké moderní technologie se dají při stavbě dřevěného domu využít?
Celý článek...

Na sjezdovku rovnou ze střechy hotelu. Lyžařský areál budoucnosti

Představte si, že vyjedete výtahem na střechu hotelu a nasadíte lyže. Pak už jen sjedete po 122 metrů dlouhém svahu, vedoucím po zvlněném okraji budovy, přímo do terénu plného sjezdovek. Takhle vypadá lyžařský hotel budoucnosti, který má navíc napájet větrná a sluneční energie.
Celý článek...

Odborníci vyhlásili soutěž o Český energetický a ekologický projekt roku

Přípravný výbor soutěže Český energetický a ekologický projekt zasedal a určil kategorie soutěžního ročníku 2009, který se bude opět konat pod osobní záštitou Předsedy vlády Jana Fischera.
Celý článek...

Když se dům staví jako dětská stavebnice

Stavba tvořená dvěma prosklenými kvádry položenými napříč přes sebe má sice jen 80 metrů čtverečních užitné plochy, ale svou koncepcí se bez problémů vyrovná svým mnohem větším sousedům v Bašti u Líbeznice. Bydlí v ní dvojice, která prý záměrně nestavěla dům, ale budovala domov.
Celý článek...

První pasivní dům v byl ČR certifikován v Darmstadtu

Pasivní dům KS-ORIGINAL v Jenišově se tak stal první pasivní dům, který má certifikát Dr. Feista PHI Darmstadt. Jedná se o teprve druhý takový dům v celém bývalém východním bloku. V Německu nebo v Rakousku, kde jsou takovýchto domů postaveny tisícovky, jsou už běžnou záležitostí.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů