Čtvrtek, 28. března 2024

Pozvánka na Ekoden

Pozvánka na Ekoden

Ekoden patří k tradičním akcím Občanské inspirace pro děti i dospělé z Prahy 14 a okolí. Ten letošní, pořádaný k příležitosti Dne Země, se přímo zaměří na Prahu 14 jako místo, které je nám domovem. A nejen nám, lidem, ale i přírodě.

Na Ekodni bude na účastníky čekat deset soutěžních stanovišť s různě obtížným úkolem pro malé i velké děti a jejich rodiče. Většina z nich bude tematicky zaměřena na život v Praze 14, zájmy dětí a rodin, znalosti o místě, kde žijeme a možnosti, které nám nabízí pro aktivity v přírodě. Aby Praha 14 s přicházejícím jarem rozkvetla, budeme na jednom ze stanovišť sázet semínka, která věnovala firma Nohel Garden a povídat si o péči o ně. Kdo rád jezdí na kole nebo chodí na výlety, získá čerstvé informace o zajímavostech a cyklostezkách po Praze 14. Na dalším stanovišti vás zástupce redakce Listů Prahy 14 provede přípravou časopisu. A protože Občanská inspirace dlouhodobě podporuje činnost chráněných dílen, představí se návštěvníkům Prosaz z Černého Mostu. Letošní Ekoden je výjimečný i tím, že jej budou pomáhat připravovat děti, které navštěvují Klub Inspirace. Ceny pro soutěžící věnovalo nakladatelství Fragment a Botanická zahrada.

Ekoden bude zahájen v sobotu 24. dubna 2010 v deset hodin před sdružením Občanská inspirace, Kučerova 14, Praha 14. Končí v 16 hodin a je celý zdarma díky podpoře MČ Praha 14 a Magistrátu Hl.m.Prahy.

Občanská inspirace
Kučerova 14, Praha 14 - Černý Most
tel: 281918473
mobil: 776 046 112 (kontaktní osoba PhDr. Dana Oujezdská)
email: info@obcanskainspirace.cz
www.obcanskainspirace.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů