Pátek, 29. března 2024

Novinky nejen o OPŽP přináší čtvrté číslo Priority

Novinky nejen o OPŽP přináší čtvrté číslo Priority

Aktuální Priorita přináší článek z jednání Řídícího výboru Operačního programu Životní prostředí, který doporučil ministrovi schválit projekty z prioritní osy 1. O metodice hodnocení projektů právě v této prioritní ose se na jednání výboru diskutovalo dost podrobně.

Zabýváme se i navrženými změnami hodnotících kritérií u stavebních zakázek realizovaných z prostředků OPŽP. Významným textem je rovněž příspěvek prvního náměstka Státního fondu životního prostředí ČR Petra Valdmana, který odhaduje, že letos bude na účty příjemců připsáno až 20 miliard korun.

Zajímavé jsou jistě i informace o nové otevřené výzvě Programu švýcarsko-české spolupráce v rámci priority 2 - Životní prostředí a infrastruktura, v oblasti zaměření 2.1 - Obnova a modernizace základní infrastruktury a zlepšení životního prostředí.

V tomto čísle časopisu se dozvíte také o prioritách nové ministryně životního prostředí paní Rut Bízkové, která mimo jiné uvedla, že hodlá program Zelená úsporám rozšířit i o možnost získat podporu na úpravy veřejných budov. Pokud máte pocit, že program Zelená úsporám nemá vůbec nic společného s OPŽP, doporučujeme k přečtení rozhovor s Václavem Menclem, předsedou Rady SFŽP ČR. Vysvětluje, k jakému přesunu peněz v rámci obou programů může dojít, pokud nemá přijít ani koruna nazmar.

Priorita 04/2010

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů