Pátek, 19. dubna 2024

MPV jako elektromobil: Chevrolet MPV5

MPV jako elektromobil: Chevrolet MPV5

Chevrolet představuje na autosalonu Auto China 2010, který dnes začíná v Pekingu, studii elektrického automobilu Volt MPV5. Pětimístný víceúčelový crossover demonstruje potenciál pohonného systému Voltec, který využívá stejnou technologii elektrického pohonu jako již do sériové výroby připravený kompaktní sedan Volt. Od něj si také studie Volt MPV5 vypůjčila designérské a aerodynamické prvky. Vůz je dlouhý 4585 mm a široký 1871 mm.

Studie Volt MPV5 nabídne za druhou řadou sedadel velký zavazadlový prostor o objemu 864 l, při sklopení zadní řady je to až 1764 l.

Soustava lithium-ionových baterií ve tvaru písmena T s kapacitou 16 kWh vystačí při plném obsazení vozu na 51 km jízdy, k dobíjení přímo za jízdy slouží spalovací motor o objemu 1,4 l. Jeho palivová nádrž vystačí na dalších 482 km jízdy.

Zdroj: www.ifleet.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů