Čtvrtek, 28. března 2024

O přírodě s Radomilem Hradilem v Oslavici

O přírodě s Radomilem Hradilem v Oslavici

Víkendový seminář Tvořivého a relaxačního centra v Oslavici na Třebíčsku nazvaný Živá půda-zahrada-krajina nabídnou o víkendu 28.-30. května.

Zájemci se mohou těšit na setkání s Radomilem Hradilem na zahradě starého rodového statku, procházky krajinou a dlouhé besedy na témata spojení člověka se zemí.
"Jsme živi díky půdě a naší Matce Zemi. Žijeme v krajině a jsme její součástí. Zahrada nás živí svými plody a očekává naši vděčnost," říká Radomil Hradil.

Radomil Hradil je významný autor knih a textů o biozahradě. Nedávno vydal knihu Lidstvo na rozcestí, o které knihkupectví Kosmas píše, že se jedná o knihu, která otevírá oči v souvislosti s přírodou a přírodními zákony. Autor se v knize také zabývá dvěma způsoby života, kterými můžeme žít. "Jedna cesta vede dál do hmot s jejími zákony smrti, druhá k duchu a životu. První je cestou strachu, druhá cestou lásky," dodává autor.
Dalšími známými knihami autora jsou Česká biozahrada, Duše rostlin, Skřítkové a víly v pověstech a na zahradě, Mystérium českých dějin a další.

Na semináři se budou zájemci zabývat poznáváním půdy, vody, rostlin a krajiny, ale také otázkami praktické péče o ně a přírodního ošetřování zahrady.

Cena semináře včetně jídla a ubytování je dva tisíce korun. Bližší informace a přihlášky na www.tvorive-centrum.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů