Středa, 17. dubna 2024

Ford Econo Check - nová cesta k ekologii a úsporám

Ford Econo Check - nová cesta k ekologii a úsporám

Servisní oddělení Ford of Europe představuje Ford Econo Check - unikátní a inovativní službu, která pomůže zákazníkům ušetřit na účtech za palivo až 25 %.

Econo Check je nová služba, která majitelům vozů Ford umožní jezdit úsporněji a šetrněji k životnímu prostředí.

Součástí nabídky Ford Econo Check je technická prohlídka vozu, ale zejména také elektronická analýza jízdního stylu řidiče. Z těchto dvou parametrů pak servis vygeneruje závěrečnou zprávu a doporučení, jak upravit jízdní styl, aby se snížila spotřeba paliva. Ford Econo Check je jednou z mnoha iniciativ Fordu, jejímž cílem je dosažení závazku společnosti snížit do roku 2020 emise CO2 u nových modelů v Americe a Evropě o 30 % (ve srovnání se základními modely řady roku 2006). A zákazník se díky této službě velmi lacino dozví, jak může náklady na provoz svého vozu významně snížit.
Služba Ford Econo Check je jednoduchá a skládá se z několika kroků:

1. Prohlídka vozu: Zahrnuje technickou prohlídku všech důležitých skupin a komponentů, jakož i kontrolu stavu pneumatik, tlaku nebo čistotu vzduchových filtrů.

2. Shromáždění dat: Technik zabuduje do automobilu na 7 dní malou měřicí jednotku, která shromažďuje a ukládá všechna důležitá data mapující řidičův jízdní styl (např. rychlost jízdy, akcelerace, brzdění či řazení).

3. Econo Check report: Ve chvíli, kdy zařízení shromáždí dostatek dat pro vypracování reportu, dealer ho vymontuje a vyhodnotí uložené údaje. Zákazníkovi následně přijde doporučení, ve kterém Ford poukáže na možnosti úspory paliva (a tedy i snížení emisí CO2 a nákladů). Při plném respektování všech doporučení pak lze dosáhnout úspory paliva až o 25 %, samozřejmě v závislosti na individuálním stylu jízdy.

Bernhard Mattes, vicepresident Ford of Europe pro servis, k tomu řekl: "Ford je první výrobce automobilů, který svým zákazníkům takovouto službu nabízí, a to pro vozy jakéhokoli stáří. Už dnes máme ve svém portfoliu mnoho modelů obzvláště šetrných k životnímu prostředí (např. Ford Econetic, dieselové motory podle normy Euro 5 nebo nové úsporné benzinové motory Ford EcoBoost) - a služba Ford Econo Check posouvá náš vztah k životnímu prostředí ještě dále. A naši zákazníci při tom ještě ušetří!"
Služba Ford Econo Check bude nejdříve - v průběhu června - k dispozici zákazníkům ve Španělsku a Austrálii. Zavedení do dalších zemí včetně ČR pak bude následovat.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů