Středa, 24. dubna 2024

Děti převzaly ceny za ekologické projekty

Děti převzaly ceny za ekologické projekty

Školáci z Příbramska se zúčastnili regionální soutěže s ekologickým tématem Dárek pro zemi. V příbramském divadle se včera uskutečnilo slavnostní vyhlášení vítězů i s překvapením.

"Soutěže se zúčastnilo devět kolektivů, dohromady to bylo 190 dětí. Podobné akce mají své místo ve vzdělávacím programu dětí. Téma nebylo jednoduché, ale děti pochopily, že dárky nejsou jen o věcech, ale i o skutcích," řekl Anatol Pšenička za organizátora soutěže, kterým je vodohospodářská společnost 1. SčV.

V každoroční soutěži měly děti tentokrát zachytit své nápady formou komiksu a fotodokumentace. Například páťáci ze Základní školy Milín uspořádali přednášku pro celou školu, děti ze třetího a čtvrtého ročníku se zas vrhly na přesazování a péči o školní květiny a zahradu. Školáci ze Základní školy 28. října se postarali o vyčištění černé skládky, dublovičtí žáci pak vyčistili potok.

Nejen za nápady, ale hlavně za jejich provedení, dostaly děti nakonec různé zajímavé ceny. Jako překvapení si pak mohli školáci prohlédnout zákulisí divadla. Jan Víta s Annou Čiperovou jim ukázali jeviště, jak fungují opony, odkryli dětem varhany, o kterých mnozí ani nevědí, že v divadle jsou, a zavedli je i do šaten herců.

Zdroj:Příbramský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů